spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY’de zam oranı belli oldu

Seçtiklerimiz

THY ile Hava-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu-iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Çalışanların ücretine yılın ilk altı ayı için enflasyon farkına ek olarak yüzde 60 maaş zam yapılacak.

THY ile Hava-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu-iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Hava-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve pandemi sebebiyle maaşlarda yaşanan kayıpların en aza indirilmesi ve üyelerin bu süreçte daha kazançlı çıkması adına 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Ücret Zamları konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Buna göre 2 yıl olacak sözleşmeye göre çalışanların ürcretlerinde birinci altı ayda enflasyon farkına ek olarak yüzde 60, ikinci altı ay enflasyona farkına ek olarak yüzde 5, üçüncü dördüncü altı aylarda enflasyon farkına ek olarak yüzde 1’er zam yapılacak.

Toplu İş Sözleşmesinin imza edildiği tarih itibariyle bir (1) brüt maaş imza parası ödenmesine, ayrıca Hava-İş Genel Başkanı Ali Kemal Ttatlıbal ve THY. A.O Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın mutabakatıyla TİS anlaşmasından bağımsız olmak kaydıylahüsnüniyet göstergesi olarak; fedakârlık gösteren tüm üyelere 8 Ocak 2022’de alınacak maaşlara ek THY A.O tarafından bir (1) brüt maaş prim ödenmesine karar verildi.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri karşılıklı olarak anlaşılmış olan ücret zamları hariç 28.12.2021 tarihinden itibaren görüşülmeye başlanacağı da vurgulandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika