spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY’ye ‘En Başarılı Türk’ ödülü

Seçtiklerimiz

Bakan Kavaf, İngiltere’nin başkenti Londra’da, Business Network Derneği tarafından düzenlenen "En Başarılı Türkler" ödül törenine katıldı.

       

Londra’da bakanlıkların bulunduğu Whitehall’daki Banqueting House’ta yapılan törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Başkonsolos Ahmet Demirok, İngiliz Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası’ndaki Kıbrıslı Türk Barones Meral Ece, Liberal Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Simon Hughes, Business Network Derneği Başkanı Mehmet Sait Uludağ’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda İngiliz ve Türk davetli katıldı.

       

Törende konuşan Kavaf, organizasyonu gerçekleştiren Business Network Derneğine teşekkür ederek, "Yıllar önce Türkiye’den hayallerini gerçekleştirmek üzere gelen, enerjilerini sinerjiye, birikimlerini de zenginliğe dönüştüren iş dünyamızın temsilcilerini başarılarından dolayı kutluyorum" dedi.

       

İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ticari, siyasi ve sosyal alanlarda, birikmiş bir kültürel mirasın üzerinde devam ettiğini ifade eden Kavaf, iki ülke arasında imzalanan ilk ticari anlaşmanın 1838 tarihli Baltalimanı Anlaşması olduğunu, bu tarihi ve kültürel ilişkiler mirasının üzerine bugün akademisyenlerin ve genç girişimcilerin başarılarının kurulduğunu kaydetti.

       

Kavaf, konuşmasının ardından "Türkiye ile iş yapan en iyi Britanyalı yatırımcı" dalında birinci olan Vodafone şirketinin yöneticisine ödülünü verdi.

       

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da Londra’da gurur duyulacak bir gece yaşadıklarını belirterek, "Sizleri kutluyor ve iftihar ediyoruz. Türkiye’den sizlere kucak dolusu sevgiler getirdik" dedi.

       

İngiltere’ye gelmeden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Londra’ya gideceğini söylediğini anlatan Çetinkaya, "(Özellikle sevgilerimi, en iyi dileklerimi iletiniz) dediler. Biz sekiz yıldan bu yana AK Parti iktidarı olarak gecemizi gündüzümüze katarak, Türkiye’de akıllara durgunluk verecek derecede büyük merhaleler, büyük başarılar kaydettik. Küresel krizde dünyan ın birçok yeri ekonomik bakımdan büyük bir sıkıntıya girmişken benim ülkem, alınan başarılı ekonomik tedbirlerle dünyanın en büyüyen ekonomisi haline getirildi. Türkiye, yüzde 11,7 ile dünyada rekor düzeyde bir büyüme kaydetmiştir" diye konuştu.

       

Türkiye’nin AB’ye girmesi halinde birliğe yük olmayacağını aksine birliğin yükünü hafifleteceğini kaydeden Çetinkaya, Türkiye’nin Doğu Avrupa ülkelerinin tamamının ticari hacminden daha fazla ticari hacminin bulunduğunu sözlerine ekledi.

       

Bu arada gecede ödül veren Liberal Demokrat Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Simon Hughes’un, "Merhaba, sizin aranızda bulunmak benim için büyük onur" diyerek Türkçe olarak başladığı konuşması coşkulu şekilde alkışlandı.

       

Gecede ödül verilen kategoriler ve kazananlar şöyle:

       

Britanya Krallığı içinde iş yapan en iyi Türk yatırımcısı: Türk Hava Yolları (THY),

       

Türkiye ile iş yapan en iyi Britanyalı yatırımcı: Vodafone,

       

En başarılı girişimci: Zeynep Turudi,

       

En başarılı iş kadını: Şadiye Arslan

       

En başarılı profesyonel idareci: Aisha İzzet,

       

Küresel olarak en başarılı Türk: Hüseyin Özer,

       

En başarılı öğrenci: Jeyda İbrahim,

       

En başarılı iş adamı: Hakkı Tatar,

       

En başarılı şirket: Anatolian Sky Holidays,

       

En başarılı akademisyen: Şevket Pamuk,

       

En çok destekleyen Britanyalı: Boris Johnson,

       

En başarılı doktor: Ali Rıza Sever,

       

En başarılı finansçı: Münir Tatar,

       

Jüri özel ödülü: Can Yeğinsu.

       

İlk kez bu yıl düzenlenen organizasyonda, İngiltere’deki Türk yatırımcılar, girişimciler, şirketler, akademisyenler ve iş adamlarının yanı sıra Türkiye ile iş yapan İngiliz şirketleri, sekiz kişiden oluşan jüri tarafı ndan çeşitli dallarda ödüle aday gösterildi.

       

Jürinin 14 kategoride üçer aday belirlediği yarışmada, internetten yapılan oylama sonucunda kazananlar belirlendi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika