spot_img
spot_imgspot_img
14.7 C
İstanbul
Salı, 21 Mayıs 2024

THY uçağında ‘Türkiye’ye Yatırım Yapın’ logosu

Seçtiklerimiz

THY’nin Atatürk Havalimanı uçak bakım hangarında düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türkiye’nin kalkınmasında yatırımın çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
“Airbus 330 uçağımıza binenlerin bir farkındalık oluşturması için güzel bir çalışma. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut Bey ve ekibiyle karşılıklı istişarelerle uçaklarımızdan bir tanesini ‘İnvest in Turkey’ diye giydirerek, Türkiye’nin bu alandaki farkındalığını yaşatmak ve göstermek istedik. Yatırım Ajansı ilk 6 ay sonunda ülkemize 9.7 milyar dolar, yaklaşık 10 milyar dolar getirerek bir önceki yıldan yüzde 37 daha ileri giderek çıtayı daha da yükseltti. Bizim de bu şirketi (THY), aldığımız noktadan daha yukarı çıkartmak için arzumuz var.
 
THY’yi başka bir noktaya taşımak istiyoruz. Bu noktaya taşımakla ilgili hayallerimizi birlikte gerçekleştireceğiz. Sıkıntılı ve zor günler olacaktır ama eğer biz birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi, markamıza, şirketimize olan güvenimizi. kendimize olan güvenimizi, birbirimize olan güvenimizi, sevgimizi,yürekliliğimizi ve aşkımızı kaybetmeden akıllı bir şekilde hamasete bulaşmadan, referansımız ilim ve bilgiye dayalı çalışırsak adam gibi işimize 4 elle çalışırsak bize güvenen ve inananları mahcup etmeyiz. İnanıyorum ki bu uçakla nice güzel yatırımların ülkemize gelmesine vesile olacağız. Koca bir ummanın içinde maya çalmak için yapılan bir hamle. Ancak bunun devamı gelecek.”
 
BU UÇAK DÜNYAYI DOLAŞACAK
 
İlker Aycı, uçak giydirme ile Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlanacağını vurgulayarak şunları söyledi:
“İlk kez bir uçağın gövdesine “Türkiye’ye yatırım yapın” yazıldı. Türk Hava Yolları filosundaki Airbus 330 tipi uçağın gövdesine “Invest in Turkey” yazdırarak dünyanın ilgisini Türkiye’ye yatırım yapmaya çekmek istedik. Bu yazı, uçakla dünyayı dolaşacak ve yabancı yatırımcıları Türkiye’ye davet edecek. Bildiğiniz üzere daha önce de Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali CIP salonundaki kablosuz internet şifresini, “investinTurkey” yaparak yabancı yatırımcılara Türkiye’ye yatırım yapma çağrısı yapmıştık; bu kez aynı mesajı gökyüzüne taşıdık.”
 
ARDA ERMUT: YEPYENİ BİR MECRADA GÖKLERDE VAR OLACAĞIZ
 
Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA)  Başkanı Arda Ermut kendilerine destek olan THY’ye teşekkür ederek, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
”Türkiye’nin yatırım ortamını küresel iş çevrelerine tanıtma ve uluslararası yatırımcıların ülkemize yönelik tüm girişimlerinde tek durak çözüm ortağı olma misyonunu üstlenmiş olan Yatırım Ajansımız ile bayrağımızı dünya göklerinde başarıyla taşıyan Türk Hava Yolları gibi iki güzide kurum arasında var olan sinerji giderek güçleniyor.
 
Bundan böyle Türkiye Yatırım Ajansı olarak, belki de dünyada hiç bir yatırım ajansının sahip olmadığı bir imkâna sahip olacak ve yepyeni bir mecrada, göklerde var olacağız. Huzurlarınızda, Avrupa’nın En İyi Havayolu ödülünü beş kez kazanmış, dünyanın en çok noktaya uçan havayolu şirketi unvanına sahip ve Türkiye markasını taşımada büyük bir sorumluluk üstlenmiş olan milli havayolu şirketimize, Ajansımız’ın sloganını taşıyan bu uçak, üzerinden ülkemizin tanıtım ve reklamına yaptığı katkı için Yönetim Kurulu Ve İcra Komitesi Başkanı Sayın İlker Aycı şahsında teşekkür ederim.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika