spot_img
spot_imgspot_img
23.7 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY ile önemli bir işbirliğine imza atıldı

Seçtiklerimiz

Sektördeki pazar payını ve istasyon ağını her geçen gün artıran OPET, intifa uyarlama sonrası dönemde de pazar payını artırırken, güçlü altyapısı, gerçekçi vizyonu ile ülkemizin en hızlı ve istikrarlı büyüyen akaryakıt dağıtım şirketi olma özelliğini devam ettirdi.

       

OPET, 13 Aralık 2010 tarihinde düzenlediği akşam yemeğinde akaryakıt sektörünü ve OPET’in 2010 yılını değerlendirerek, 2011 yılı hedeflerini paylaştı. Toplantı, OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Erol Memioğlu ve OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

       

OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk “Sektörümüz açısından zorlu bir yılı geride bıraktık, intifa süreci sonrasında pazar payımızı artırırak sektörümüzün en yenilikçi ve en farklı markası olmaya devam ediyoruz. Türkiye’de akaryakıt dağıtım sektöründe tüketicinin ilk tercihi olma temel hedef ve prensibiyle hareket ediyoruz” açıklamasını yaptı.

       

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Erol Memioğlu toplantıda yaptığı konuşmasında; “Koç Grubu olarak enerji alanında son yıllardaki ilk dikkat çekici büyüme hamlemizi 2002 yılında OPET ile ortaklık kurarak gerçekleştirdik. 8 yıldır süregelen ortaklığımız kapsamında, OPET akaryakıt alanında önemli atılımlar yaptı” dedi.  

       

OPET’in yaygın bayi ağı ile Türkiye’nin 3. büyük akaryakıt dağıtım şirketi olduğunu hatırlatan OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, şirketin son 5 yıldaki büyümesini 2010 yılında da sürdürdüğünü söyledi. Cüneyt Ağca, “Dünyada global ekonomik krizin etkilerinin devam ettiği, ülkemizde de sektörümüzde önemli gelişmelerin yaşandığı 2010 yılı OPET için büyüme ve yeni başarılara imza attığı bir yıl oldu” açıklamasında bulundu. Cüneyt Ağca, “2009 yılında akaryakıt pazarında %16.6 paya sahip idik. 2010 yılını %17.1 pazar payı ile kapatmayı hedefliyoruz. 2011 yılında ise %18’lik pazar payına ulaşma amacındayız” diyerek, OPET’in 2011 yılında pazarda daha da güçleneceğinin altını çizdi. Bu yılı 10 milyar TL civarındaki ciro ile kapatacaklarını söyleyen Cüneyt Ağca, önümüzdeki sene satış artışının yanısıra kur ve petrol fiyatlarındaki değişimlere bağlı olarak bu rakamın artacağını belirtti.

       

Son günlerde artan akaryakıt fiyatlarına da değinilen toplantıda, bu durumun akaryakıt dağıtım şirketlerini de rahatsız ettiğini, zira yüksek fiyatların tüketimi olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Fiyatı oluşturan unsurlarda en önemli payın ne yazık ki vergilerde olduğu, ÖTV ve KDV’nin örneğin benzinde fiyatın %65’ine tekabül ettiği, ülke ekonomisinin daha iyiye gitmesiyle akaryakıttan bu kadar yüksek vergi alınmasına ihtiyaç kalınmamasının umulduğu vurgulandı.

       

Türkiye genelinde 836 OPET ve 389 Sunpet istasyonuna sahip olan OPET’in madeni yağda pazar payı ise %13. İzmir Aliağa’da kurulacak olan yeni madeni yağ fabrikası, tek vardiyada yıllık 75 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak. TÜPRAŞ Aliağa rafinerisi yanında kurulacak olan fabrika, Tüpraş rafinerisi ve limanı ile direkt bağlantılı olarak çalışacak.

       

Depolama kapasitesi ile sektörde birinci
        Kurulduğu 1992 yılından bu yana alt yapı çalışmalarına ağırlık veren OPET’in büyük bir rekabet avantajı sağlayan depolama kapasitesi, 2010 yılı itibariyle 1 milyon 161 bin metreküpe ulaştı. OPET depolama kapasitesi ile sektöründe birinciliği elinde tutuyor.
        Marmaraereğlisi, Mersin, Kocaeli, İzmir ve Giresun’da 5 terminale sahip olan OPET’in en büyük terminali ise Marmara Terminali. 780 bin metreküp kapasiteye sahip bu terminalde kendi ihtiyacı dışındaki kısmını özellikle uluslararası akaryakıt şirketlerine kiralayan OPET, kiralama faaliyetinden ciddi bir gelir elde ediyor.

       

OPET sadece yurtiçinde değil yurtdışında da büyüyor

       

Uluslararası akaryakıt ticaretini, Londra’da kurulu OPET International kanalıyla yürüten OPET’in uluslararası piyasaları daha yakından takip etmek ve bölgesel fırsatları değerlendirmek amacıyla açtığı bir de Singapur ofisi bulunuyor. Singapur’un dünya petrol ticaretinde yeni bir merkez haline geldiğini söyleyen Ağca, bu ofisin temel olarak akaryakıt ticareti ile ilgilendiğini belirtti

       

Singapur’un gemilere yakıt satışı konusunda dünyanın en büyük pazarı olduğuna da değinen Cüneyt Ağca, depolama konusunu Singapur’da da gündeme getirebileceklerini söyledi.

       

THY ile önemli bir işbirliğine imza atıldı

       

OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk Türk Hava Yolları ile % 50-% 50 ortaklıkla kurulan THY OPET Havacılık Yakıtları A.Ş’ye de değindi: “Ülkemizin gurur kaynağı ve milli havayolumuz THY ile güçlerimizi birleştirdik. THY OPET Havacılık Yakıtları AŞ, 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren Türkiye’nin en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı’nda THY uçaklarına ilk jet yakıtı ikmalini yapmaya başladı. 75 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle faaliyete geçen şirket, 28 havaalanındaki yakıt ikmal faaliyetleriyle, THY başta olmak üzere diğer havayolu firmalarına da hizmet veriyor”

       

THY OPET Havacılık Yakıtları A.Ş., yurtiçinde Tüpraş ile birlikte, kuzeyde Marmaraereğlisi ve Giresun’dan başlayıp güneyde Mersin’e kadar uzanan geniş hatta konumlanan OPET akaryakıt depolama tesislerinden faydalanıyor.

       

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları marka bağlılığını artırıyor

       

OPET’in müşterilerinden gelen takdir, eleştiri ve önerilere önem vererek müşteri memnuniyetini maksimum düzeyde tuttuğunu belirten Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu; toplumsal sorumluluklarının bilinci ile akaryakıt sektöründe fark yaratmaya devam ettiklerini vurguladı. “OPET; Yeşil Yol, Temiz Tuvalet, Tarihe Saygı ve Örnek Köy sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal sorumluluklarını unutmuyor. Özellikle de OPET istasyonlarının tuvaletlerinden başlayarak rakiplerin de bu yönde düzenleme çalışmaları yapmalarına öncülük eden Temiz Tuvalet Kampanyası, 10. Yılına girdi.  Tuvalet temizliği ve hijyenini Türkiye geneline yaymayı amaçlayan proje kapsamında;  okullarda OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk tarafından eğitimler veriliyor. ”

       

OPET, yürüttüğü tüm sosyal sorumluluk çalışmaları ve tüketici beklentilerinin üzerindeki hizmetleri ile müşteri memnuniyetini yüksek tutmayı başarıyor. OPET bu başarısını 5 yıldır Kalite Derneği (KalDer) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Tüketici Memnuniyeti Endeksi (TMME) akaryakıt kategorisinde birinciliği alarak kanıtlıyor.
         
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika