spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY Euroleague’de normal sezon sona erdi

Seçtiklerimiz

THY Euroleague’de 10 haftalık maç programı sona erdi ve gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar son 16 takım arasına adını yazdırma başarısı gösterdi.
 
Fenerbahçe Ülker A grubunu lider olarak tamamlarken, Anadolu Efes C Grubu’nu 3. sırada ve Galatasaray Medical Park da D Grubu’nu 4. sırada tamamlama başarısı gösterdi.
 
Türk basketbol tarihinde ilk kez 3 Türk takımı, Avrupa’nın 1 numaralı kupasında son 16 takım arasında yer aldı. Kupada, İspanya’yı ise 4 takım temsil ediyor.
 
THY Euroleague A Grubu’nu Fenerbahçe Ülker lider olarak tamamlarken, ikinci sırada da Olympiakos yer aldı. 5’er galibiyeti bulunan 3’er takım, ilk iki takımın ardından sıralanırken, 3’lü averaja göre Bennet Cantu 3. sırada normal sezonu tamamlarken, Gescrap Bibao Basket de 4. sırada yer aldı ve Top 16 biletini cebine koydu.
 
5. sırada yer alan Caja Laboral son maçta kaybederek, 3’lü averajla ilk 4 içerisinde yer alamadı.
 
B Grubu’nda ise CSKA Moskova 10’da 10 yaparak grubunu lider tamamladı. Panathinaikos 7 galibiyet 3 mağlubiyetle liderin ardından 2. sırada yer alırken, 4’er galibiyeti bulunan Unicaja ile Zalgiris Kaunas da Top 16 biletini alan diğer takımlar oldu.
 
Brose Baskets ve KK Zagreb, Avrupa defterini kapatan ekipler oldu.
 
C Grubu’nun zirvesinde ise Real Madrid yer aldı. Maccabi Electra grubunu ikinci sırada noktalarken, temsilcimiz Anadolu Efes 3. sıradan Top 16 biletini aldı. Bu grupta ise son bileti Emporio Armani aldı. Partizan’la çekişen İtalyan temsilcisi, son maçta 4 sayılık farkın üzerinde bir galibiyet aldı ve 16 takım arasına adını yazdıran son takım oldu.
 
D Grubu’nda ise Barcelona 9 galibiyet 1 mağlubiyetle grubunu lider tamamladı. İkinci sırayı Montepaschi Siena alırken, Unics Kazan 3., Galatasaray Medical Park da 4 galibiyet 6 mağlubiyetle 4. sırada yer alarak adını son 16 takım arasına yazdırdı.
 
TOP 16 KURALARI 28 ARALIK’TA

Normal sezon grup maçlarının sona ermesinin ardından Top 16 kuraları 28 Aralık Çarşamba günü saat 14:00’te İspanya’nın Barcelona şehrinde çekilecek.

 
Alınan sonuçların ardından torbalar şu şekilde oluştu;

1. torba: Fenerbahçe Ülker – CSKA Moskova – Real Madrid – Barcelona Regal

2. torba: Olympiakos – Panathinaikos – Maccabi Electra – Montepaschi Siena
3. torba: Bennet Cantu – Unicaja – Anadolu Efes – Unics
4. torba: Gescrap BB – Zalgiris – Emporio Armani – Galatasaray Medical Park 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika