spot_img
spot_imgspot_img
18 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

THY Call Center 444 0 849

Seçtiklerimiz

 

 

BURADA İNSAN VAR 4440849’U ARA DESTEK OL” 

 THY Call Center 444 0 849 dan Merkezi Çağrı

 

THY tönetimi 2006 yılında “en başarılı” seçilen Çağrı Merkezi (Call Center) birimini yüzde onu ortepedik ve görme engelli 550 işçiyi de kapı dışarı ederek AKP yandaşlarına hediye etti. Böylece çalışanlarına karşı açtığı savaşta bir adım daha ilerlerken, zemin katta yer açmak için kestiği kolonlara birini daha ekledi.

Candan Karlıtekin ve Hamdi Topçu ile beraber aldıkları bu kararı Temel Kotil işçilere bayram hediyesi olarak pişkince “Artık sizin için yapacak birşey yok allah yardımcınız olsun” diyerek duyurdu. Çağrı Merkezi çalışanları aldıkları bu “Bayram Hediyesi” ile hizmet vermeye zorlanıyor. Ancak çalışanlar tepkilerini işlerine yansıtmış durumda ve 4440849’dan yanıt almak zor.

THY, AKP’li iş adamlarına parça parça peşkeş çekilen kamu işletmelerinin başında geliyor. Çağrı Merkezi de AKP İstanbul eski il başkan yardımcısının ortak olduğu ASSİSTT firmasına sunuldu . 550 işçi de bonus olarak adeta kurban edildi. Şirketin ortaklıkları içinde UNAKITAN’ın akrabaları olduğu söylentileri de var. Bu şirketin Telekom’u alan HARRİRİ ile de ortaklığı söz konusu

Çağrı Merkezi 2006 yılında Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde “En başarılı Çağrı Merkezi” olarak ödül alırken Temel Kotil şöyle diyordu:

“Bir kurumun müşteri memnuniyeti ve sadakatinin arttırılmasında en temel unsur, müşteriyi anlamaktan geçiyor. Bu nedenle müşterimizle buluşabileceğimiz her türlü iletişim kanalını açık tutuyoruz… Aldığımız bu ödül doğru yolda ilerlediğimizin bir göstergesidir. Bu ödülü almamızda emeği geçen tüm Çağrı Merkezi çalışanlarına teşekkür ediyorum…” (Ayrıntılı metin www.havais.org.tr adresinde)

 

Çalışanlar, bu teşekkürün işlerinden olma anlamına geleceğini kuşkusuz düşünememişlerdi!.. Aslında bu yolla diğer personele de bir mesaj verilerek, “Benim için hiçbir değeriniz yok, hepinizi her an kapı önüne koyarım” diyor ve bu etkiyi yaymaya çalışıyor. AKP anlayışının, emeğe bakışının tipik bir örneği olarak değerlendirilen bu tutum çalışanlarda öfke yarattı.

Hava-İş bu çelişkileri kamuoyuna gazete ilanlarıyla duyuruyor.

Herkesi 4440849 numarayı arayıp çalışanlara destek olmaya davet ediyor. THY çalışanları Çağrı Merkezi’ni arayıp Candan Karlıtekin, Hamdi Topçu ve Temel Kotil için Amerika’ya (tek yön, gidip geri gelmemeleri dileğiyle) rezervasyon yapıyorlar.

Gazete ilanında kulaklık içinde “BURADA İNSAN VAR 4440849’U ARA DESTEK OL”  logosu çok anlamlı…

THY yönetimi adeta çalışanlarına savaş açmış durumda… AKP’den torpil bulamayan pilot dahi işe alınmazken, kendilerine yakın isimleri, yönergeleri bir günlüğüne değiştirerek işe almaya kadrolaşmaya devam ediyor. Yaş limitini aşmış olmasına rağmen AKP yanlısı diye emekli generali bile ikinci pilot olarak işe alıyor. (Hüseyin Belpınar)  Baskı ceza işten atmalarla sendikal mücadeleyi zayıflatıp bir dikta anlayışını egemen kılmaya çalışıyor. Bu, anayasal, sendikal haklara saygısız ve havacılık anlayışından uzak tutumları THY’nin altını oymak şeklinde yorumlanıyor. Mesleki kuralları hiçe sayan, yetkilerini kurallar çerçevesinde kullanan kaptanlar, hostesler, teknisyenler yer görevlileri cezalarla ve işten çıkarılmayla karşı karşıya kalıyor. Tecrübeli ve şirketin bel kemiği personel ve Çağrı Merkezi gibi birimler yok ediliyor. Havacılıkta uçuş güvenliğinin temeli olan insiyatif ve meslek disiplinini ceza ve baskıyla sindirmeye çalışıyor.

2007 yılı TİS döneminde çalışanların greve “evet” demeleri ve sözleşmeyi kazanımlarla bağıtlamasını içine sindiremeyen AKP’li yönetimin çalışanlarına karşı bu düşmanca tavrı işçilerin aidiyet duygusunu tahrip ederek motivasyonlarını sıfıra düşürmüş durumda…

Çalışanlar bu durumu şöyle özetliyor:

“THY, temeli Atatürk zamanında bu ulusun vergileriyle atılmış çok önemli bir kurumdur. AKP’li yönetim bu sağlam temel üzerine 5 kat daha çıkmıştır. Temel sağlamdır, bunu kaldırmaktadır. Ancak yönetimin kadrolaşma ve yandaşlara şirketin birimlerini peşkeş çekme olarak özetlenen uygulamaları zemin katta yer açmak için kolonların kesilmesiyle eşdeğerdir. Bina dışarıdan “muhteşem” görülse de, zemin katta çalışan uçan, uçmayan işçiler gerçeği çok iyi biliyor ve Ulusal Havayolumuzun geleceği için çok endişeliler.”

(Bkz: “Haftanın Yorumu” http://www.havais.org.tr/index.php?islem=haftaninyorumu

Şimdi sendikaları Hava-İş bu endişeyi gazete ilanlarıyla kamuoyuna anlatmaya çalışıyor. Çağrıda 4440849 aranarak tepki gösterilmesi isteniyor

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika