spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THK’ya Ait Uçak Düştü

Seçtiklerimiz

Eğitim uçağının düştüğü, Efes Antik kentine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki ayva ağaçlarının bulunduğu bahçede, uçak enkazının etrafında güvenlik şeridi oluşturuldu. Cumhuriyet savcısı, jandarma ve kaza kırım ekipleri, uçağın düştüğü alanda kazaya ilişkin incelemelerde bulundu. 

Kazada hayatını kaybeden Necmi Mızrak (55) ve Ali Can Ergün’ün (49) öğrencileri, her iki pilotun da son derece deneyimli olduğunu ve kazanının nasıl meydana geldiğini anlayamadıklarını belirterek, üzüntülerini ifade etti. Kazanın görgü tanıklarından Tunç Talay da gazetecilere yaptığı açıklamada, uçak birkaç yüz metre havalandıktan sonra motorundan patlama sesi duyduklarını ve daha sonra motorun durduğunu ifade ederek, pilotların motoru çalıştırmak isterken yeniden bir patlama sesi geldiğini ve uçağın bahçeye düştüğünü anlattı. 

 
Uçağın düştüğü alana yardım amacıyla koştuklarını belirten Talay, enkaza ulaştıklarında pilotların öldüğünü fark ettiklerini, daha sonra bölgeye sağlık ekipleri ve jandarmanın ulaştığını söyledi. İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Havaalanı yakınında, Türk Hava Kurumu’na ait Cesna T-67 tipi eğitim uçağının düşmesi sonucu pilotlar Ali Can Ergün ile Necmi Mızrak’ın yaşamlarını yitirmişti. 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika