spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Tatlı ikramına davalı cevap

Seçtiklerimiz

Gazeteci Hürol Bilal, Paris aktarmalı İstanbul-Havana seyahati için, Air France Compagnie Nationale Havayolu Şirketi’nden “Business Class” gidiş-dönüş uçak bileti aldı. Geçirdiği bypass ameliyatının ardından diyabet hastası olan Bilal, rezervasyon işlemi yaptırırken özel diyabet yemeği talebinde bulundu. Bilal’in talebi, uçuş biletine kayıt ve tescil edildi.

Paris-Havana seferinde verilen yemekte hiçbir problem çıkmadı. Ancak Havana Paris uçuşunda Bilal, kendisine verilen yemekte tatlı, çikolata ve marmelat bulunduğunu fark edip, şikâyet formu doldurdu. Aktarmalı yolculuğunda Bilal, Paris’ten bindiği İstanbul uçağında da yine diyabet yemeği yerine gerçek tatlılardan oluşan yemekle karşılaştı. Hürol Bilal, özel yemek yerine kendisine verilen tatlıları fark etmeden yemesi halinde ciddi sağlık problemleri yaşayacağını belirtti.

Havayolu şirketi bu aksaklık nedeniyle Bilal’e, bir yıl geçerli olmak üzere 500 Euro değerinde uçuş bileti alabileceğini bildiren bir evrak gönderdi. Ancak, şirketin sağlığını tehlikeye soktuğunu ileri süren Hürol Bilal, 20 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Kendisinden özür dilenip, çiçek ve 500 Euroluk seyahat çeki gönderildiğini söyleyen Bilal, köşe yazısında da France Air’i ‘Sarkozy hazretlerinin havayolu şirketi’ gibi göstererek ‘felaket’ diye nitelendirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika