spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Tamamen yerli uçak motoru geliyor

Seçtiklerimiz

TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) İleri İmalat Teknolojileri Binası, Milli Savunma Bakanı Işık, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün de katıldığı törenle açıldı.
 
 "ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL İÇİNDE TÜRKİYE KENDİ UÇAK MOTORUNU YAPACAK"
 
Burada değerlendirmelerde bulunan Bakan Işık, "Çok ağır bir sınavı başarıyla vermiş TSK hemen ertesinde ‘kimsenin doğru düzgün yapamaz’ denilen Fırat Kalkanı Harekatı’nda çok büyük başarı elde etti. Bu aslında ordumuzun ne kadar güçlü bir ordu olduğunun da bütün dünyaya ilan edildiği güzel bir örnek oldu. TSK’nın caydırıcı gücünü daha da artırmak en temel önceliğimiz. Bu bölgede Türkiye Cumhuriyeti’ne hiç kimsenin yan bakmaması için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz almakta da kararlıyız." dedi.
 
Bakan Işık, savunma sanayinin önemine de değinerek, yerli insansız hava araçları için yüzde 100 yerli dizel motorun üretildiğini bildirdi.
 
Işık, "Yeni hedefimiz bütün dünyaya satacağımız, başkasının kısıtlamasına tabi olmayan, bize ait olan yerli uçak motorudur. Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye kendi uçak motorunu yapacak." ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika