spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Sürpriz Su-57 gelişmesi! Çin ve ABD’yi solladı

Seçtiklerimiz

Rusya savunma alanındaki hamlelerine bir yenisini daha ekledi. ABD ve Çin ile arasındaki teknoloji yarışında geri kalmak istemeyen Rusya, rotasını Uzak Doğu’ya çevirdi. Su-57 uçaklarının üretim kapasitesini artırmak için Uzak Doğu’da yeni fabrikalar açıldı.

Rusya bu atılımıyla, Su-57’lerin üretim hızını artırmayı planlarken, Çin’in J-20’leri ve Amerikan F-35’ler ile üretim hızında rekabet etmeyi hedefliyor.

Rusya Su-57 avcı uçaklarının seri üretimini genişletiyor. 5. nesil savaş uçağının sadece yapım kalitesi artmayacak. Aynı zamanda radarlara karşı görünmezlik performansı da önemli ölçüde geliştirilecek.

Yeni nesil Su-57 avcı uçaklarının üretiminin genişletilmesi kapsamında, Rusya’nın Uzak Doğu’daki Komsomolsk-on-Amur Havacılık Fabrikası’nda yeni tesisler açıldı.

Motor test istasyonunu da içeren tesislerin yapım süreci başladı. Rusya Su-57’lerin üretimini hızlandırırken fabrikadan önümüzdeki yıllardaki üretim beklentisini 76 adet olarak belirledi.

SU-57’LERİN ÜRETİM HIZI ARTACAK

Üretiminin artırılması, Su-57’lerin, savaş alanındaki yetenekleri ile ünlenmiş Su-35’ler ile aynı hızda üretilmesini sağlayacak. Rusya böylelikle Çin’in J-20’leri ve Amerikan F-35’ler ile yarışmak için büyük bir adım atmış olacak.

Yeni üretim tesisleri sayesinde uçakların üretim kalitesi artarken radarlardan gizlenme özelliklerinin de geliştirileceği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika