spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Sudan’da Türk tahliye uçağına ateş açıldı

Seçtiklerimiz

Sudan ordusu, paramiliter Hızlı Destek Güçleri’nin (RSF) Hartum dışındaki Wadi Seyidna havaalanına iniş yapan bir Türk tahliye uçağına ateş açıldığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı da uçağın güvenli bir şekilde indiğini bildirdi.
Ordu ve rakibi arasında iki haftadır devam eden çatışmalarda yüzlerce kişi öldü ve on binlerce kişi kaçtı.

Görgü tanıkları ve canlı video yayınlarına göre, iki grup Perşembe günü geç saatlerde insani yardım erişimine izin vermek için ateşkesi 72 saat uzatma konusunda anlaştı, ancak bugün başkent Hartum’un bazı bölgelerinde çatışmalar alevlendi.

Uçak güvenli bir şekildi indi

Kurtarma operasyonu kapsamında Hartum’a giden uçağın inişi sırasında ateş açıldı. sudan ordusu, olayda mermilerin uçağı isabet ettiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, olay doğrulandı ve şu bilgilere yer verildi:
“Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır.

Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır.”

Al Arabiya News’in haberine göre, RSF’den yapılan açıklamada, “Kuvvetlerimiz gece yarısından bu yana üzerinde mutabık kaldığımız insani ateşkese sıkı sıkıya bağlı kalmıştır ve Omdurman’daki Wadi Seyidna semalarında herhangi bir uçağı hedef aldığımız doğru değildir” denildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika