spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

SpaceX’ten uçak, gemi ve karavanlara uzay interneti

Seçtiklerimiz

SpaceX, geçtiğimiz hafta ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) bir izin başvurusunda bulunarak, Starlink bağlantısını karavan, kamyon, uçak ve gemi gibi araçlara getirmeyi planladığını açıkladı. Kara taşıtları için verilen izin yalnızca ABD sınırları içinde geçerli olacak.

Elon Musk’ın uzaydan internet dağıtma projesi olan Starlink için SpaceX yeni bir başvuruda bulundu. SpaceX söz konusu başvurusunda Starlink uydu ağı ile uçak, gemi, karavan ve kamyon gibi araçlara internet hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

SpaceX, söz konusu izin ile ABD’de bulunan kara araçları ve dünya çapında hareket eden gemiler ve uçaklar için geniş bant internet hizmeti vermeyi planlıyor.

Eğer SpaceX gerekli izinleri alabilirse; ülkenin bir ucundan diğer ucuna yük taşıyan kamyonlar, okyanusları aşan gemiler ve bir ülkeden diğerine uçan uçaklarda geniş bant internet kullanmak mümkün olacak.

ELON MUSK OTOMOBİLLERİ PROJE DIŞINDA TUTTU

SpaceX’in araçlara monte edilecek uydu terminalleri, evlere kurulan standart geniş bant Starlink internet ekipmanları ile benzer olacak.

SpaceX, terminallerin binek araçlara ve eğlence amaçlı kullanılan teknelere de konumlandırılabileceğini ifade etse de Elon Musk paylaşmış olduğu bir tweette binek araçların planlarında olmadığını ifade etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika