spot_img
spot_imgspot_img
11.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Sakarya Uçak Kıraathanesi boyandı

Seçtiklerimiz

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından restoran-kafe yapılmak üzere satın alınan TC-ACD kuyruk numaralı Airbus 300B4-203 tipi uçağın dış boyası tamamlandı.

Sakarya halkının sabırsızlıkla beklediği uçak restoran için geri sayın sürerken, Adapazarı Donatım Park içinde restoran-kafe olarak hizmet vermek üzere getirilen uçağın dış boyası tamamlandı.

Uçağa “‘Uçak Kıraathanesi” ismini verdiklerini belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ” Şehrin sosyal yaşantısına yeni bir soluk getirecek uçağı yeşilin her tonunu barındıran Donatım Park’a kuruyoruz. İçerisinde kütüphane, kafe hizmetlerinin yanı sıra restoranın yer alacağı Uçak Kıraathanesi, kültürel ve sosyal buluşmaların adresi olacak” dedi.

TC-ACD kuyruk tescilli Airbus 300B4-203 tipi uçak ilk uçuşunu 1979 yılında yaptı. O yıldan itibaren uluslararası birçok havayolu şirketi adına yolcu taşıyan uçak, 2000 yılında ise kargo uçağına çevrildi.

2007 yılında Türk havayolu şirketlerinden olan ACT Kargo’ya tescil edilen ve çalıştırılan uçak 2014 yılında ise hurdaya ayrıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika