spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Sovyet uçaklarını satıyor!

Seçtiklerimiz

Tajik Air’in Ticaret ve Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı İsmail Gaffarov, havayolu şirketinin yakın yıllarda uçak filosunu tamamen yenilemek istediğini hatırlatarak, bu çerçevede filoda bulunan eski Sovyet yapımı uçakların tamamını satacaklarını kaydetti.
 
Satılacak uçaklardaki mürettebatın işsiz kalmamasını sağlamak amacıyla satışa çıkarılan uçakların leasing usulüyle satılacağını ve mürettebatın da bu uçaklarda çalışmaya devam edeceğini anlatan Gaffarov, satışa çıkarılan uçakların bazılarının ise kullanılamaz halde olduğunu belirtti.
 
Gaffarov, 36 uçağın 14’ünün çalışır durumda, kalanlarının ise kullanılamaz halde olduğunu ve bu uçakların arasında TU-134 ve YAK-40 tipi eski Sovyet yapımı uçakların bulunduğunu kaydederek, bugüne kadar birçok yabancı şirketin bu uçakların alımı için kendilerine başvuruda bulunduğunu söyledi.
 
Tajik Air, modernizasyon kapsamında 2011 yılında bir adet Boeing ve bir adet Çin yapımı MA-60 tipi uçağı satın alırken, geçen yıl ayrıca iki adet Sukhoi Superjet-100 tipi Rus yapımı uçağın satın alınmasıyla ilgili kontrat imzaladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika