spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Şırnak Havaalanı’nın temeli atılıyor

Seçtiklerimiz

Ulaştırma Bakanlığı sön dönemlerde artan çatışmalara karşı Güneydoğu’ya yatırıma aralıksız devam kararı aldı. Bakanlık Hakkari’ye ve Şırnak’a uluslar arası ölçekte olup askeri amaçlarla da kullanmak üzere havaalanı yapacak. Hakkari’de 17 Temmuz’da Şırnak’ta ise 18 Temmuz’da temeli atılacak olan iki havaalanı için toplam yatırım tutarının 170 Milyon TL olduğu belirtildi.
       
        YÜKSEKOVA HAVAALANI
       
        Yüksekova’ya yapılacak olan havaalanı, Hakkari’ye 65 kilometre, Yüksekova’ya 5 kilometre mesafede. Havaalanının alt ve üst yapısıyla birlikte yatırım tutarının 100 milyon TL’yi aşacağı hesaplanıyor. 2 milyon metrekare alan üzerine kurulacak havaalanı uluslar arası ölçekte hizmet verecek.
       
        ASKERLER DE KULLANABİLECEK
       
        3 bin 200 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde piste sahip olacak Yüksekova Havaalanının 2011’de hizmete açılması hedefleniyor. Türkiye’nin Irak ve İran’la sınırlarının kesiştiği nokta olan Yüksekova’ya yapılacak olan havaalanın askeri amaçlar içi de kullanılacağı öğrenildi. Bakanlık kaynakları, bazı illerdeki havaalanlarının asker ve sivillerce ortaklaşa kullanıldığına işaret etti. Yüksekova’ya inşa edilecek havaalanının da bu statüde olacağı bildirildi.
       
        ŞIRNAK HAVAAALANI
       
        Şırnak Havaalanı ise 1 Milyon 677 bin metrekare alan üzerinde kurulacak. Alanın altyapı ihalesi 26 Milyon 500 bin TL’ye yapılırken üst yapıyla birlikte yatırım tutarı 70 Milyon TL olacak.
       
        TEMELİ 2 BAKAN ATACAK
       
        Konu ile ilgili bilgi veren AKP Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Yüksekova ve Şırnak’taki temel atma törenlerine eğer programlarında bir değişiklik olmamışsa Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in katılmasını beklediklerini söyledi.
         

       

(yüksekovehaber)

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika