spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Radara yakalanmayan pilotsuz savaş uçağı

Seçtiklerimiz

İngilizlerin radara yakalanmayan pilotsuz savaş uçağı geliştirdiği bildirildi. Tanıtımı yapılan uçağın gelecek yıl test uçuşlarına başlayacağı belirtildi.

       

İngiltere’de yayınlanan Daily Mail gazetesinin verdiği habere göre, İngilizler tarafından geliştirilen radara yakalanmayan ve uydu sistemiyle dünyanın her tarafından kontrol edilebilen pilotsuz savaş uçağı dün medyaya tanıtıldı.

       

İngiliz BAE System şirketi tarafından geliştirildiği belirtilen "Taranis" adlı uçak, yer radarları tarafından görülemiyor ve çok yüksek irtifalardan uçarak kıtalar arası harekat yapabiliyor.

       

Jet sistemiyle çalıştığı ve İngiltere’deki bir uzaktan kumanda odasından yönlendirilebildiği ifade edilen uçağın İngiltere’den havalanarak dünyanın her yerine gidebildiği ve üzerindeki gözetleme sistemleriyle keşif yapabildiği gibi, güdümlü füze ve bombalarıyla yer hedeflerini bombalayabildiği belirtildi.

       

Yaklaşık 3.5 yıllık bir çalışmayla geliştirilen uçağın 230 milyon dolara mal olduğu kaydedildi. Ayrıca önümüzdeki yıl test uçuşlarına başlanacağı belirtilen uçağın düşman savaş uçaklarıyla havada çarpışma ve kendini savunma yeteneğine sahip olduğu da ifade edildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika