spot_img
spot_imgspot_img
23.9 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Sirius Jet: İsviçreli Sirius Aviation’ın Hidrojenle Çalışan eVTOL’u Tanıtıldı

Seçtiklerimiz

Sirius Aviation, Eşsiz Özelliklere Sahip Sirius Jet’i Dünya’ya Tanıttı

Ukrayna doğumlu girişimci Alexey Popov liderliğindeki İsviçre merkezli Sirius Aviation, 17 Ocak 2024 tarihinde Sirius Jet adlı hidrojenle çalışan hibrit eVTOL konseptini tanıttı. Sirius Jet, iki versiyon halinde sunulacak: üç kişilik ve 1.850 km (1.150 mil) menzile sahip Sirius Business Jet ile beş kişilik ve 1.050 km (650 mil) menzile sahip Sirius Millennium Jet.

Bu eVTOL konseptini diğer oyunculardan ayıran şey, itiş teknolojisidir. Sirius Aviation, çoğu rakibi tarafından kullanılan pilleri terk ederek hidrojen-elektrikli bir güç aktarma organını tercih etmiştir. Popov, “En temel olanla başlayan” (güç aktarma organı) ve buradan diğer parçaları eklediklerini söyledi.

Ayrıca, Sirius Jet’in dikkat çeken özelliklerinden biri, araç arızası durumunda devreye girecek bir paraşüt olan balistik kurtarma sistemidir. Bu, hafif uçaklarda olduğu gibi bazı özellikleri barındıran ancak gelişmiş hava mobilite alanında standart olmayan bir özelliktir.

Sirius Aviation, İsviçre’de yerleşik olsa da faaliyetlerini İsviçre’nin Vaud Kantonu’ndaki Payerne’deki Swiss Aeropole’de sürdürmekte ve eVTOL projesinin gelişimini aile şirketinin tasarım ve üretim uzmanlığına dayandırmaktadır.

Sirius Aviation, bu projede İtalyan havacılık devi Leonardo gibi birçok ortakla çalışmaktadır. Leonardo, ilk aerostructure batch’inin üretimine katkıda bulunacaktır.

Popov, Sirius Aviation’ın şu ana kadar kendi fonları tarafından finanse edildiğini ancak şimdi dış yatırımcılara açık olduklarını belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika