spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Singapur Merkezli Avation, 10 Yeni ATR 72-600 Uçağı Alacak

Seçtiklerimiz

ATR 72-600 Uçakları İçin Avation Siparişi: Sürdürülebilir Havacılığa Katkı

Avation, 2025 ve 2028 arasında teslim almak üzere 10 adet ATR 72-600 uçağı sipariş etti.

Singapur merkezli uçak kiralama şirketi olan Avation, Fransız-İtalyan bölgesel uçak üreticisiyle yaptığı ilk anlaşmadan bu yana toplamda 36 adet ATR 72 teslim aldı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Chatfield, ATR uçaklarının olağanüstü performansını yıllar içinde gözlemlediklerini ve hem güçlü havayolu talebi hem de ikincil pazar değerinin korunmasından memnun olduklarını belirtti.

Ayrıca, Avation’ın önümüzdeki 10 yıl boyunca düşük CO2 emisyonuna sahip, SAF’ye uyumlu, en son teknolojiye sahip uçakların, özellikle ATR 72 ve olası EVO halefinin, dünya çapında verimli seyahatin temel bir bileşeni olacağını düşündüklerini ifade etti.

ATR, Mayıs 2022’de yeni nesil bölgesel uçakları olan ATR EVO’nun planlarını açıkladı.

Uçak, hibrit motorlar, daha hafif biyokaynaklı malzemeler ve yenilikçi teknolojiler içerecek şekilde planlanmıştır. Üretici, uçağın 2030 yılında hizmete girmesini bekliyor.

ATR’nin CEO’su Nathalie Tarnaud Laude ise Avation’ın portföyünün başarısına ve büyümesine katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını ve dünya genelindeki toplumların hızlı, sorumlu ve güvenilir bir şekilde temel hizmetlere erişimini sağlamak için sürdürülebilir bağlantıları hızlandırma vizyonlarını gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Avation, şu anda 14 ülkede 16 ticari havayolu tarafından aktif olarak kullanılan geniş gövdeli, dar gövdeli jet ve turboprop uçaklarını içeren filosuyla ticari yolcu uçakları kiralayan bir Singapur merkezli şirkettir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika