spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Singapur 4’üncü Airbus A380’ne izole kabin yaptı

Seçtiklerimiz

En son kabin ürünleriyle donatılarak pandemi dönemine uygun hazırlanan ’izole’ kabinli dokuz uçak Singapur Havayolları Airbus A380 filosuna hazırlanıyor.

Singapur Havayolları, COVID sonrası filosunda bulunan Airbus A380 uçağının 12’sini yeni 2017 kabin ürünleriyle donatarak önümüzdeki yıllarda tutarlılık sağlamayı hedefledi. Bu, havayolunun A380 filosunda % 37’lik düşüşü gösteriyor.

Ayrıca havayolu Kasım ayı başında eski yedi uçağı emekliye ayıracağını duyurmuştu. Halen yeni kabin ürünlerini içeren beş A380, Singapur’da, kalan dördü ise Alice Springs’te depolanıyor.

Eski kabin ürünlerini içeren üç uçak da Avustralya’da park edilmiş durumda. 9V-SKM’nin yeniden montaj çalışmalarının tamamlanması, gelecekteki toplam 12 A380 filosunun% 75’inin artık yeni koltuklara sahip olduğu anlamına geliyor.

Singapur Havayolları’nın Airbus A380’lerinin en son 2017 kabin ürünlerinin yerini alacak dördüncüsü olan 9V-SKM Changi’de yenilendi. Yerde sekiz ay kalan uçak yeni kabinler takılarak tekrar uçtu.

Böylece Singapur Havayolları Airbus A380 ‘in bu yeni Versiyonunu toplam dokuz uçağa çıkardı.-SKN’nin onarımı beş aydan daha kısa bir süre önce tamamlandı. SKM için yenilenme beklenenden daha erken bitti.

Güçlendirme çalışmaları uçak başına tam sekiz ay sürdü. ilk kez -SKM ve -SKN ile potansiyel olarak aynı anda prosesten geçen yenileme çalışmalarında bir miktar örtüşme olduğu öne sürüldü.

Havayolunun superjumbo filosu hala yerde duruyor. Son kabin ürünleriyle donatılacak dokuz Airbus A380 bulunuyor. Yalnız üç tane daha kaldı..9V-SKM uçağı ile Changi’den 1 saat 10 dakikalık bir test uçuşu gerçekleştirdi.

Bu, tipik olarak her onarım sonrası  bakım çalışmaları için yapılan standart uçuş oldu.Birinci Sınıf Süitleri şimdi Premium Ekonomi Sınıfı için ayrılan ön ana güverte bölümüne yerleştirildi. Yeni Süitler için üst katta ek boş alanlar yer aldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika