spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Sea Bird, 6 uçak aldı

Seçtiklerimiz

Denizden denize uçacak

Deniz uçağı ile limanları havadan birbirine bağlayacak Sea Bird (deniz kuşu) Havayolları, 6 çift motorlu Twin Otter 400 tipi uçak almak üzere anlaşma imzaladı. Önümüzdeki ay uçmaya başlayacak şirket, İstanbul’dan Gökçeada, Bozcaada, İzmir Alaçatı’dan Bodrum, Marmaris ve Antalya’ya deniz uçakları ile sefer yapacak. İlk uçağını getiren Sea Bird, ikinci Twin Otter tipi uçağı mayıs ayında filosuna katacak.

Sea Bird Genel Müdürü Kürşad Arusan 6 uçaklık anlaşma ile filoyu büyüteceklerini belirterek, “Limanları havadan bağlayacağız. Bu uçaklar toprak pistlere veya iniş takımlarına takılan kızakla kayak merkezlerinde inebiliyor. Yeni uçaklar 2014’ten itibaren teslim edilecek. Türkiye’de havacılıkta yeni bir dönem başlıyor” diye konuştu.

Bölgenin bakım merkezi oluyoruz

İMALATÇININ Ortadoğu ve Afrika’daki temsilciliğini de alan Sea Bird, Türkiye’de Twin Otter uçaklarının bölge bakım ve eğitim merkezini kurmayı hedefliyor. İmalatçı Viking Air’in CEO’su David Curtis kutuplardan çöllere Twin Otter’ların her coğrafik şartta kullanıldığını söyleyerek “Sea Bird ile farklı pazarlara açılmayı hedefliyoruz.

Geliştirdiğimiz askeri model, taşıdığı radar, kızılötesi kamera ve diğer sistemler ile bir çok görevi yapabiliyor” dedi. Koltuk kapasitesi 19’a kadar çıkabilen Twin Otter uçakları, saatte 314 kilometre hıza çıkabiliyor ve menzili 1690 kilometre.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika