spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Sahte pilota sadece 4 bin TL ceza!

Seçtiklerimiz

Antalya merkezli havayolu şirketi Corendon Havayolları’nda kaptan pilotluk yaparken lisansı sahte olduğu tespit edilen ve Hollanda’dan Ankara’ya havalanmak üzereyken son anda tutuklanan İsveçli sahte pilota sadece 2 bin 700 dolar (yaklaşık 4 bin TL) para cezası ve bir yıl uçuş yasağı cezası kesildi.

       

Antalya merkezli Corendan Havayolları’nda pilotluk yapan 41 yaşındaki İsveçli Thomas Salme’nin pilotluk lisansı uygun olmadığına dair İşveç’ten bir ihbar alan Hollanda polisi, 2 Mart’ta 101 yolcusuyla Amsterdam-Ankara seferi yapmaya hazırlanan Salme’yi, Boeing 737 tipi uçağın kokpitine girerek gözaltına almıştı.
       
        Corendon Airlines’ta yaklaşık 2 yıldır çalışan Salme’nin daha önce İngiltere, İtalya ve Belçika gibi ülkelerdeki uluslararası havayolu şirketlerinde yardımcı kaptan ve kaptan pilot olarak 13 yıldır yaklaşık 10 bin saat uçuş gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı.
       
        Ayrıca İsveçli sahte pilotun bütün şirketlerde de uygun olmayan uçuş lisansıyla çalıştığı anlaşılmıştı.
       
        Amsterdam Mahkemesi’nin, 13 yıldır sahte belgelerle uçan İsveçliye sadece 2 bin 700 dolar para cezası ve bir yıl uçuş yasası cezası vermesi savcıyı çileden çıkardı.
       
        Savcı Bote ter Steege, “Pilot tam 13 yıl boyunca binlerce yolcunun hayatını ve hava trafiğini tehlikeye attı. Bu ceza kabul edilemez" dedi. Steege, karara itiraz edeceklerini bildirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika