spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ryanair Turist Vergisinin Düşürülmesini Kötüledi

Seçtiklerimiz

Haber Merkezi @ Air News Times

       

Ryanair, İrlanda Hükümeti’nin bir turizm planı olmadığı ve İrlanda turizminin DAA havaalanı tek elinde olan Hükümet tarafından 3 Avro’luk turist vergisi ve yüksek olan ve artış gösteren vergiler yüzünden kötü olmaya devam edeceği suçlamasında bulundu.

       

2011 bütçesinde her hareket eden yolcu için turizm vergisinin 10 Avro’dan 3 Avro’ya düşürülmesi hoş karşılanırken, yasadışı 10 Avro’luk vergiye karşı AB Komisyonu’nun ihlal edilen prosedürü, İrlanda Hükümetini açıkça zorladı.

       

Ryanair; Hollanda, Belçika ve İspanya Hükümetleri daha önce bu turizm vergisini ortadan kaldırmışken, İrlanda Hükümetinin aynısını yapmaması konusunda kötüledi.

       

Ryanair, ayrıca, DAA tek elindeki Hükümetin 2011 Ocak ayında her hareket eden yolcu için başka bir 3 Avro’luk havaalanı ücreti fiyatlandırmasını planlarken, bu vergi azaltılmasının İrlanda hava trafiğinde ve turizmdeki düşüşü tersine çevirmekle hiçbir alakası olmadığı bildirdi. Yani, Hükümet seyahat vergisini 7 Avro’ya kadar düşürürken, DAA 2010 ve 2011 boyunca her ayrılan yolcu için 11 Avro’ya kadar fiyatı arttırdı.

       

Hükümetin resmi olarak onayladığı şey ise, DAA havayolu tek elindeki Hükümetin diğer vergiyi ortadan kaldırması oldu.
         

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika