spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

RwandAir CEO’su: Yvonne Manzi Makolo

Seçtiklerimiz

Havayolunda önceliğiniz nedir?

Büyümeyi yönetmek ana meseledir. Küçük bir havayolu şirketiyiz, ancak hızla büyüyoruz. 2016’da iki Airbus A330 aldık ve Londra ve Brüksel’e uçtuk. Toplamda 22’si Afrika’da olmak üzere toplam 26 destinasyona hizmet veriyoruz. Ve önümüzdeki yıl Guangzhou ve New York rotalarını açmayı umuyoruz.

Bu uzun mesafeli uçuşlar için iyi sebepler var. Örneğin, Londra, turistler için ikinci büyük pazarımız. Bu rotada çok fazla kargo var.

RwandAir ülke ekonomisinin önemli bir dayanağıdır. Ruanda karaya kilitlendi ve bu yüzden havacılık kapasitesini inşa etmeliyiz. Havayolunun büyümesi ve ekonominin büyümesi arasında doğrudan bir bağlantı var. Yani Ruanda da hızla büyüyor.

Örneğin Kigali, Afrika’da barındırılan uluslararası konferansların sayısında üçüncü sırada yer alıyor.

Afrika içi bağlantıyı geliştirmek için daha ne yapılabilir?

Kigali’nin uluslararası konferanslara ev sahipliği yapmakta çok başarılı olmasının nedenlerinden biri de Ruanda için vize almak çok kolay. Varışta vize kolaylığı mevcuttur.

Afrika içi bağlantı için daha ilerici vize rejimleri şarttır. Ayrıca hava sahası reformuna ve daha fazla serbest hava hizmeti anlaşmasına da ihtiyacımız var. Afrika’da bir yerlere uçma hakları olduğunda bile, çok sınırlı olabilirler. Kıtadaki daha fazla ülke, havacılığın faydalarını gerçekleştirmelidir. Kıta serbest ticaret anlaşması, konuların ileriye taşınmasına yardımcı olabilir.

Kısaca… Makolo

Ruanda’nın bayrak taşıyıcısı olan RwandAir, şu anda üç kıtada 23 ülkede 26 noktaya hizmet veriyor

Kigali’den hareket eden RwandAir’in sloganı ‘Afrika’nın hayalini uçuruyor’ ve kıtadaki en genç ve modern filolardan birine sahip.

 

RwandAir, 2009 yılında mevcut ticari markasını kaydetmeden önce Rwandair Express adıyla 2002 yılında kuruldu.

Havacılıkta daha fazla kadın almak için neler yapılabilir?

Ruanda, dünyadaki Parlamentoda kadınların en yüksek yüzdesine sahip:% 64. Ülkedeki birçok büyük kurumun başkanları kadındır. Yani, şu anda havacılık üst düzey yönetiminde kaç tane kadın var, bu benim için bir şok oldu.

Bu temel bir konudur. Kadınların sektöre girmesini veya ilerlemesini engellemenin ne olduğunu anlamamız gerekiyor. Sadece farkındalığı artırmak yeterli değildir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine bir çözüm bulmak için kasıtlı bir girişimde bulunulmuştur. Somut eyleme ihtiyacımız var.

Uzun mesafeli uçuşta zamanı nasıl geçiriyorsunuz?

Rahat ve kaliteli hizmetten hoşlanırım. Benim için uzun mesafeli bir uçuş, bazı okumaları takip etme, bazı filmleri izleme ve bazı müzikleri dinleme şansı anlamına geliyor.

Pencere mi koridor mu?

Her seferinde pencere. Nereye gittiğimi görmek isterim.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika