spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Rusya’nın Saransk Şehrine İnen Uçak, Artistik Buz Pateni Ekibiyle Olaylı İniş Yaptı

Rusya'nın Saransk şehrine inen yolcu uçağı, ünlü artistik buz pateni antrenörü Tatyana Tarasova ve önemli sporcuları taşırken olaylı bir iniş yaşadı. Olay, kar yağışının etkisiyle gerçekleşirken, mürettebat ve yolcuların güvenli tahliyesi sağlandı

Seçtiklerimiz

Rusya’nın Saransk şehrine inen bir yolcu uçağı, SSCB’nin ünlü buz pateni antrenörü Tatyana Tarasova ve birçok önemli ismi taşıyan artistik buz pateni ekibiyle birlikte olaylı bir iniş yaşadı.

Uçakta bulunan SSCB’nin onurlu artistik buz pateni antrenörü Tatyana Tarasova, olayı TASS’a bildirdi. “Şu anda uçağın içindeyiz. İniş pistinin dışına çıktık. Şimdi arabalar bizi bırakmak için yolu temizliyor. Hepimiz iyiyiz. Ama iniş bana biraz sert geldi,” dedi.

Yolcular arasında önemli isimler:

Uçakta, çiftler pateninde Dünya ve Avrupa şampiyonu Alexei Tikhonov, antrenörler Igor Lyutikov, Svetalana Sokolovskaya, Pavel Slyusarenko ve yorumcu Alexander Grishin gibi önemli isimler bulunmaktaydı.

Rossiya’ya ait SSJ-100 tipi bölgesel yolcu uçağı, Saransk Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra duramayarak pistten çıktı. Uçakta 6 mürettebat ve 86 yolcu bulunuyordu. Havalimanı yetkilileri, olayın kar yağışının etkisiyle gerçekleştiğini belirtti.

Kurtarma Çalışmaları: 

Uçağın kurtarma çalışmaları hemen başlatıldı. Havalimanı operasyonları geçici olarak durduruldu. Ancak, havalimanı yetkilileri uçakta ciddi hasar oluşmadığını ve yolcuların merdivenler aracılığıyla tahliye edildiğini açıkladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika