spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Rusya’da iki askeri havaalanında patlama: 3 ölü, 8 yaralı

Seçtiklerimiz

Rusya’nın Saratov bölgesindeki Engels Askeri Havaalanı ve Ryazan kentindeki Dyagilevo Askeri Havaalanı’nda meydana gelen patlamalarda 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

Rusya’da Saratov bölgesindeki Engels Askeri Havaalanı ve Ryazan kentindeki Dyagilevo Askeri Havaalanı’nda patlama meydana geldi.

Patlamaların nedeni henüz bilinmezken, Rusya ve Ukrayna basını Ukrayna sınırından yüzlerce kilometre uzakta yer alan her iki bölgedeki patlamaların insansız hava aracı (İHA) saldırısı sonucu meydana geldiğini iddia etti.

Engels Askeri Havaalanı’ndaki patlamada 2 kişinin yaralandığı ve Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait 2 adet Tu-95 tipi bombardıman uçağının hasar gördüğü aktarıldı. Uçaklardaki hasarın küçük boyutlarda olduğu belirtildi.

Saratov Bölge Valisi Roman Busargin yaptığı açıklamada, hava üssündeki patlamayı doğrulayarak, “Sevgili kent sakinlerimiz. Sosyal medyada Engels’te sabah saatlerinde şiddetli bir patlama olduğuna dair bilgiler yayılıyor.

Kentin herhangi bir noktasında acil bir durum olmadığına yönelik sizi temin ederim. Tek bir sivil altyapı zarar görmedi. Askeri tesisteki olaya dair bilgiler kolluk kuvvetleri tarafından inceleniyor” dedi.Dyagilevo Askeri Havaalanı’nda ölü ve yaralılar var

Dyagilevo Askeri Havaalanı’nda bir akaryakıt tankerinin patladığı ve 3 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu bildirirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

“Ben de haberleri medyadan okudum”

Rusya’nın kritik öneme sahip iki hava üssünde meydana gelen patlamaların detaylarına dair resmi açıklama yapılmazken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Engels Askeri Havaalanı ve Dyagilevo Askeri Havaalanı’ndaki patlamaya dair yaptığı açıklamada, “Bende haberleri medyadan okudum. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olaylarla ilgili bilgilendirildi” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika