spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Rusya Su-57 jetlerinin üretiminde vites yükseltiyor

Seçtiklerimiz

Rus uzmanların kurulacağını açıkladığı yeni üretim tesisi ile Su-57 üretiminin hız kazanması bekleniyor. Komsomolsk-on-Amur fabrikasına Su-57 için yeni bir montaj hattı kurulması çalışmalarına başlandığı ve hattın optimum verimle işlemesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Uzmanlar üretim hattının tasarımında uçağın tüm iç gövdesinin elektronik sistemler tarafından kaplanmasının onları zorladığını belirtti. İşçilere montajı yapmak için çok az alan kalmasından dolayı her aşama çok iyi planlanmalı.

SU-35 DENEYİMİ HIZ KATACAK

Yetkililer, Su-57 platformlarının son montaj süresini Su-35’e göre %30 azaltmayı hedefliyor. Atölye çalışanlarından Victor Passar konuyla ilgili, “Su-35’te çok daha zordu. Sistemlerin yerini değiştirdik, farklı seçenekler denedik. Şimdi, deneyim kazandıkça, nasıl yapılacağını biliyoruz, daha önce bilmediğimiz nüansları hesaba katıyoruz.” açıklamasında bulundu.

AR-GE SÜRECİ UZADI

Dünyanın dikkatle takip ettiği Su-57’lerin üretimine daha önce Ar-ge sürecindeki uzamadan dolayı planlanan tarihte başlanamamış ayrıca Hindistan projedeki ortaklığından çekildiğini duyurmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Temmuz ayında (2020) 76 adet Su-57 savaş uçağı tedarik edeceklerini açıklamıştı. Savunma Bakanlığı ile yapılan sözleşmeye göre, uçakların 2028 yılına kadar teslim edilmesi gerekiyor.

SU-27’NİN YERİNİ ALACAK

Bu uçak Rus hava kuvvetlerindeki Su-27’nin yerini alması için tasarlanmıştır. Uçağın hayalet uçak özellikli, tek kişilik, çift motorlu jet avcı uçağı olması ve Rusya’ya hizmette ilk operasyonel hayalet teknolojisini kullanacak uçak olması planlanmaktadır.

Bu hava üstünlüğü ve saldırı görevleri için tasarlanmış çok maksatlı bir savaşçıdır. Avcı uçağı süper seyir, görünmezlik, süper manevra özelliğinde ve savaş uçağı gelişmiş aviyonikleri ile önceki nesilleri aşmanın yanı sıra yer ve deniz savunması için tasarlanmaktadır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika