spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Rusya’dan hava yolu şirketlerine destek

Seçtiklerimiz

Rusya Federasyonu, koronavirüsün ekonomiye etkilerini sınırlandırmak amacıyla 2 trilyon rublelik (yaklaşık 27 milyar dolar) destek paketi hazırladı. Hazırlanan paketin, 23 milyar rublesinin (313 milyon dolar) hava yolu şirketlerini desteklemek amacıyla kullanılacağı
 
Sputnik’te yer alan habere göre; Yeni tip koronavirüs vakalarının 28 bine yaklaştığı Rusya’da halktan bir süredir evlerinde kalıp kendilerini izole etmeleri isteniyor.

Söz konusu uygulama, birçok kentte izni olmayanların sokağa çıkmasını engelleyen kararlarla sertleştirilmiş durumda. Eczaneler ve marketler dışında pek çok dükkan geçici bir süre için kapatıldı.

 
Rusya liderliği de yeni tip koronavirüsün ekonomi üstündeki etkilerini azaltmak adına bir dizi önlem alınmasını istedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dünkü ulusa sesleniş konuşmasında açıkladığı yeni destek paketinin öne çıkan maddeleri şunlardı:
 
Orta ve küçük büyüklükteki işletmeler devletten destek alacaklar.Orta ve büyük ölçekli işletmeler, çalışanlarının ücretlerini ödemeleri için imtiyazlı kredi alma hakkına sahip olacaklar
 
Rusya’daki bölgelerin bütçelerinin dengelenmesi adına 200 milyar ruble ayrılacak
 
Havayolu şirketlerine 23 milyar ruble ayrılacak
 
Hükümet otomotiv ve tarımcılık sektörlerinin desteklenmesi üstünde çalışacak

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika