spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ruslar yeni paraşüt geliştirdi

Seçtiklerimiz

Transformer sistem,hava indirme kuvvetlerinin standart paraşütünün olagan üstü şartlarda son derecede düşük yükseklikten atlama aracına dönmesini sağlıyor.

Geliştirilmiş paraşüte D-10 P endeksi verildi. Uzmanlara göre, hava indirme kuvvetleninin standart paraşütünün bir modifikasyonu.

Geliştirilmiş açma sistemi 50 metrelik yükseklikten atlama olanağı sağlıyor.

Paraşütçü bu yükseklikten atlayarak sadece 6-7 saniye içinde havada kalıyor.

Klasik paraşütler ise bu süre içinde açılmıyor. “ Aviatsionnoyo Oborudovaniye Holding Genel Müdürü Maksim Kuzük konuıyla ilgili açıklamada bulunarak şunları söyledi:

Bu praşüt düşük yükseklikte hareket eden helikopterlerden atlamak için geliştirildi. Güvenlik ve kurtarma operasyonlarının uygulanması sırasında helikopterin inmesi imkansızsa, ya da zor erişilir yerlerde belli bir nokaya inmek gerektiğinde bu paraşüte ihtiyaç var.

Rusya ve diğer ülkelerin güvenlik ve kurtarma birliklerinin geliştirilmiş paraşüt alıcıları olabilir. Çünkü benzeri şimdilik yok.

Özellikle Mİ-8 helikopterinin çok olduğu ülkeler geliştirilmiş paraşüte ilgi gösterecek. Hindistan,Kuzey Afrika,Güney Amerika ülkeleriyle diğer ülkeler söz konusudur. Satış imkanları fikrimizce büyük.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika