spot_img
spot_imgspot_img
23.9 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Rīga Havalimanı Yeniden Markalaşıyor ve ‘Havalimanı Şehri’ İnşa Ediyor

Seçtiklerimiz

Rīga Havalimanı Yeniden Markalaşıyor ve ‘Havalimanı Şehri’ İnşa Ediyor

Rīga Uluslararası Havalimanı, marka değişikliği planları yapmakta ve bir havalimanı şehri oluşturma çalışmalarına odaklanmaktadır. Havalimanı yönetim kurulu başkanı Laila Odiņa, 22 Ocak’ta yapılan bir tanıtım etkinliğinde bu bilgileri paylaştı.

Havalimanının yeni marka adı planlanan RIX Riga Havalimanı olacak. Markanın sloganı ise “beklentiden daha yakın”.

Havalimanının ana gelişme yönlendirmeleri, yeni bir terminal binası ve “RIX Havalimanı Şehri” olarak adlandırılan havalimanı şehri oluşturulmasıdır.

RIX Havalimanı Şehri’nin gelişimi, oteller, ofis merkezleri, lojistik, havacılık kargo ve e-ticaret depolarının oluşturulmasını öngörüyor ve bu, sadece yeni işler yaratmakla kalmayacak, aynı zamanda çeşitli işletmeler için gelişme fırsatları yaratacak. Bu alana 300 milyon avro yatırım yapılması planlanıyor.

“Şu anda yatırımcı çekme çalışmaları devam ediyor, ancak ilk aşamayı 2028’de tamamlamayı planlıyoruz” diyen Odiņa, yeni Riga havalimanı terminal binasının inşasının bu yılın ikinci yarısında başlaması gerektiğini ve 2028’in sonuna kadar tamamlanması gerektiğini belirtti. Toplam inşaat hacmi 45.000 metrekareden fazla olacak ve yatırımlar 167 milyon avro olarak tahmin ediliyor.

Odiņa, “Riga havalimanı, sadece bir trafik merkezi olmaktan çok daha fazlası olan bir yer haline geliyor. Şehir ve seyahat deneyimlerini birleştiren, kendi kendine yeten bir destinasyon oluyoruz” dedi.

Havalimanı, 2030’a kadar 9 milyon yolcu hizmet etmeyi bekliyor, ancak bu sayıyı 2050’ye kadar 16,1 milyona çıkarmayı umuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika