spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

IATA ve ICAO İşbirliği: Tehlikeli Maddelerin Taşınması İçin Güvenli Standartlarda Anlaştı

Seçtiklerimiz

Havayolu Endüstrisi, IATA ve ICAO İşbirliğiyle Tehlikeli Maddelerin Güvenli Taşınması İçin Küresel Standartları Sağlamlaştırıyor. IATA ve ICAO, Tehlikeli Maddelerin Güvenli Taşınması İçin Ortak Çaba Gösteriyor.

IATA ve ICAO, Havayoluyla Taşınan Tehlikeli Maddeler İçin Küresel Standartları Uygulama Konusundaki İşbirliklerini Genişletiyor

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), havayoluyla taşınan tehlikeli maddeler için güvenli taşıma konusundaki küresel standartları belirleme ve uygulama konusundaki uzun vadeli işbirliklerini genişletiyor. Bu yöndeki bir anlaşma, ICAO Genel Sekreteri Juan Carlos Salazar’ın IATA İcra Ofisleri’ni ziyareti sırasında Cenevre’de imzalandı ve iki organizasyon arasındaki daha büyük işbirliği tartışıldı.

IATA, uçaklarla tehlikeli maddelerin taşınması konusunda rehberlik vermeye 1956 yılında başladı ve o zamandan beri standartları güncelliyor ve geliştiriyor. Bu konudaki daha resmi bir yaklaşım, Ocak 1984’te ICAO Ek 18’in kabul edilmesiyle düzenleyici bir düzeyde alındı. Bu, tehlikeli maddelerin uluslararası taşıması için genel prensipleri belirtir. Tehlikeli Maddelerin Güvenli Taşınması için Teknik Talimatlar, Ek 18’in temel hükümlerini genişletir ve tehlikeli maddelerin uçaklarla güvenli uluslararası taşıması için gerekli tüm detaylı talimatları içerir. Ayrıca, denetim ve gözetim için devletlere rehberlik sağlar.

ICAO tarafından hükümet düzeyinde kabul edilen Teknik Talimatlar temel alınarak, IATA, havacılık endüstrisiyle çalışarak uygulanabilir pratik araçları ve işletme önerilerini geliştirir. Bu, Tehlikeli Maddeler Yönetmeliği olarak yayımlanır ve üreticiler, göndericiler, havayolları, yük taşıyıcıları ve yer hizmeti sağlayıcıları dahil tüm değer zinciri için geçerli olan küresel standartlardır. Bu düzenlemeler, tehlikeli maddelerin uçaklarda güvenli kabul, kontrol, işleme ve taşıma işlemleri için pratik, tutarlı bir yaklaşım için gerekli olan işletici değişiklikleri, destek belgelerini, araçları, kılavuzları ve notları içerir.

IATA’nın Genel Müdürü Willie Walsh, “Tehlikeli maddelerin güvenli taşınması, küresel standartlara ve yönergelerin sıkı bir şekilde uygulanmasına bağlı olarak yaygın bir uygulama haline geldi. Bugünün anlaşması, tehlikeli maddelerin uluslararası taşımasının en yüksek küresel standartlara göre işlenmeye devam edeceğini sağlıyor. Bu doğrultuda, IATA, tehlikeli maddelerin düzenlenmiş taşıması konusunda küresel olarak hizalanmış ve pratik bir odaklı yaklaşımı sürdürmek için ana paydaşlarla savunma çalışmalarına devam edecek. Bu, daha verimli ve güçlü tedarik zincirlerine yol açacak, havacılığın en önemli önceliği olan güvenliği koruyacak” dedi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika