spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Boeing CEO’su: Alaska Airlines Olayından Ders Alacağız

Seçtiklerimiz

Boeing CEO’su ve Spirit AeroSystems Yetkilileri, Alaska Airlines Olayını Değerlendirdi

Boeing CEO Alaska Airlines Olayını Değerlendirdi: “Ders Alacağız”

Boeing CEO’su Dave Calhoun, şirketin 737 Max 9 gövdesini üreten taşeronu Spirit AeroSystems çalışanlarına yönelik yaptığı bir toplantıda, bu ay Alaska Airlines uçuşu sırasında yaşanan olaydan “Ders Alacağız” dedi.

Boeing, Calhoun’un Kansas, Wichita’da düzenlenen bir toplantıda 200 Spirit AeroSystems çalışanına seslendiğini ve Spirit AeroSystems Başkanı ve CEO’su Pat Shanahan’ın da bu toplantıda bulunduğunu açıkladı. Boeing basın bülteninde, Calhoun’un çalışanlara “iyileşeceğiz, bu ikimiz konuştuğumuz için değil, Boeing’deki mühendislerin, mekanikerlerin, denetçilerin, Spirit’teki mühendislerin, mekanikerlerin, denetçilerin. Bu konuda her açıdan aynı dili konuşacaklar” dediği belirtildi.

Önceki Çarşamba günü, Federal Havacılık İdaresi (FAA), bu ayki Alaska Airlines olayını tetikleyen Boeing’in kalite kontrolüne yönelik soruşturması kapsamında ilk kez özellikle Spirit AeroSystems’u adlandırdı. Soruşturmacılar, 5 Ocak’ta Alaska Airlines uçuşu 1282’de uçak yan tarafındaki acil çıkış kapısının çıkarılmasından kaynaklanan bir boşluğu kapatması gereken bir kapak tıpasının neden uçtuğunu belirlemeye çalışıyor. Boeing 737 Max 9, FAA’nın 171 uçağın yerden kaldırma denetimlerini nasıl gerçekleştirmeleri gerektiğine dair nihai direktifi yayınlamasına kadar ABD’de yerde kalacak.

FAA, Çarşamba günü bu uçaklardan 40’ının ön incelemelerine ilişkin yeni veriler aldığını söyledi ve bir denetim ve bakım sürecini onayladıktan sonra, uçakların gökyüzüne geri dönebilmesi için her havayoluna bu denetimin tamamlanmasını şart koşacak.

Alaska Airlines, FAA’nın uçakları yeniden hizmete alma konusundaki nihai direktifini beklerken, Cumartesi gününe kadar tüm Boeing 737 Max 9 uçuşlarını iptal ettiğini açıkladı.

Spirit AeroSystems, bir dizi Boeing uçağının gövdelerini üreten büyük bir taşeron şirkettir.

Ancak Alaska Airlines olayı, şirketin iş kalitesinin Boeing uçakları için sorunlara neden olan bir durum olmadığı ilk kez değildir. Nisan ayında Boeing, Spirit AeroSystems tarafından üretilen 737 Max için arka gövdede bulunan iki montajda “standart olmayan bir imalat süreci” nin tespit edildiğini açıkladı ve bu durum teslimatlarda ve üretimde gecikmelere neden oldu ve havayolu müşterileri tarafından ek bir incelemeyi gerektirdi.

FAA, bu durumda teslim edilen uçakların uçmaya devam etmelerine izin verdi.

Spirit AeroSystems, başlangıçta Boeing’in bir parçasıydı, ancak Boeing, Wichita bölümünü ve Oklahoma operasyonlarını Spirit AeroSystems’a ayırdı.

Şirket şu anda Boeing dışında da müşterilere sahip olsa da, gelirinin bu yılın ilk dokuz ayında %62’sini oluşturan Boeing’e büyük ölçüde bağımlıdır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika