spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Qatar Airways’ten Dev Sipariş: Airbus ve Boeing’e 200 Uçak

Seçtiklerimiz

Qatar Airways, Farnborough Airshow 2024’te 200 Geniş Gövdeli Uçak Siparişi Verecek

Qatar Airways’in Geniş Gövdeli Uçak Siparişi: Airbus ve Boeing’e Dağıtılacak

Yaklaşan Farnborough Airshow 2024’te Qatar Airways’in yeni geniş gövdeli uçak siparişi açıklaması bekleniyor. Bloomberg’in Mart 2024’teki haberine göre, Doha merkezli havayolu şirketi bu yıl 100-150 uzun menzilli uçak siparişi vermeyi planlıyordu. Ancak, son bilgilere göre bu sayı yaklaşık 200 uçağa çıkarıldı ve sipariş hem Airbus hem de Boeing’i kapsayacak.

Qatar Airways’in, Airbus A350 ve henüz sertifikalandırılmamış Boeing 777X serisinden uçaklar sipariş edeceği bildiriliyor. Kararın, 22-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında İngiltere’de düzenlenecek olan Farnborough Airshow’da açıklanabileceği belirtiliyor. Bu sipariş, 2023’te Airbus ile A350 teslimatlarındaki kalite sorunları nedeniyle yaşanan anlaşmazlığın ardından ilişkilerde önemli bir dönüm noktası olacak.

Bu sipariş aynı zamanda, Alaska Airlines 737 MAX 9 kapı patlaması olayının ardından zor günler geçiren Boeing için de önemli bir destek olacak. Qatar Airways CEO’su Badr Mohammed Al-Meer, hem Airbus hem de Boeing’e olan güvenini ifade etti ve Boeing’in güvenlik taahhüdüne olan inancını vurguladı.

Yeni uçaklar, Qatar Airways’in filosundaki eski uçakların yerini alacak ve uzun menzilli kapasitesini artıracak. Bu uçaklar, yolculara daha modern ve yakıt verimliliği yüksek bir deneyim sunacak. Boeing ve Airbus, Qatar Airways’in siparişi hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika