spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Portekiz, TAP’ın özelleştirilmesi teklifini reddetti

Seçtiklerimiz

Portekiz hükümeti, 2011’in Nisan ayında varılan anlaşmayla Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu’ndan 78 milyar avroluk dış finans yardımı alması karşılığında aralarında TAP havayolu şirketinin de bulunduğu bazı devlet kurumlarını özelleştireceğini açıklamıştı. TAP’ın özelleştirilmesi için açılan ihaleye tek teklifi ise Kolombiya-Brezilya ortak şirketi German Efromofich sunmuştu. Portekiz hükümeti sözcüsü Luis Marques Guedes, basına yaptığı açıklamada ”Bakanlar Kurulu, TAP’ın özelleştirilmesi için sunulan teklifi kabul etmeme kararı aldı” dedi.

         Portekiz Maliye Bakanlığı Müsteşarı Maria Luis Albuquerque de ”Teklif stratejik açıdan olumlu gibi gözükse de TAP’ın yeniden finansmanını, sermaye artırımını ve operasyonun maliyetini garanti eden finans kaynakları uygun değildi” açıklamasında bulundu.

         German Efromofich’in ne kadarlık teklif sunduğu resmi olarak bilinmezken, Portekiz basını, TAP’ın 500 milyon avroyu bulan borcunun üstlenilerek, üzerine yaklaşık 350 milyon avro civarında bir teklif getirildiğini öne sürdü.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika