spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Pilotlar, uçakta alkol testine tabi tutuldu

Seçtiklerimiz

İddiaya göre, pilotlarla yolcuları karakolluk eden olay şöyle gelişti:
 
İstanbul’dan dün akşam saat 18.45’de 220’nin üzerinde yolcusuyla havalanan Onur Air’e ait uçak, Diyarbakır’a hareket etti. Ancak, Diyarbakır Havalimanı’ndaki yoğun sis nedeniyle, uçak Şanlıurfa GAP Havaalanı’na yönlendirildi.
 
Havanın açık olduğu GAP Havaalanı’na oldukça sert iniş yapan uçaktaki yolcularla pilotlar arasında tartışma yaşandı. Yolcular, pilotlara alkol testi yapılması için Devlet Hava Meydanı İşletmeleri (DHMİ) Nöbetçi Amirliği’ne başvurdu. DHMİ Nöbetçi Amiri durumu Mülki Amir ile DHMİ Genel Müdürlüğü Nöbetçi Amirliği’ne bildirdi. Sonuç alamayan yolcular bu kez de Havaalanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne başvurarak alkol testi talep etti.
 
PİLOTLARA ALKOL TESTİ

Polis, nöbetçi savcının talimatıyla kaptan pilot ve yardımcı pilotu emniyete davet etti, ancak pilotlar uçağı terk edemeyeceğini bildirdi. Pilotlar Onur Air yetkilileri ile yaptıkları görüşmeden sonra uçakta alkol testine tabi tutuldu. 

 
Pilot ve Onur Air hakkında şikayetçi olan yolcular, tam Diyarbakır’a dönmek üzereyken, bu kez de pilotların karşı şikayetiyle mağdur oldu. Alkol testi için uçaktan inmeyen Yunanistan uyruklu kaptan pilot Merkeouris Spanas ile ikinci pilot Volkan Özseyhan, Havaalanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne gelerek yolcular hakkında “uçuş güvenliğini tehlikeye soktukları” iddiasıyla şikayetçi oldu.
 
YOLCULAR DA ALKOL TESTİNDEN GEÇİRİLDİ

Şikayetçi yolcular savcının talimatıyla alkol testinden geçirildi. Nöbetçi emniyet amiri, uçaktaki kabin görevlisine şikayetçi yolcuları göstererek, “Uçuş güvenliğini hangisi tehlikeye soktu” diye sordu, ancak kabin memuru kimseyi teşhis edemedi. 

 
Pilotlardan sonra, yolcularda da alkole rastlanmadı. Ancak saatlerce mağdur olan yolcular,  sabaha karşı 03.30 sıralarında Diyarbakır’a dönebildi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika