spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Pilot Krizi: Cathay Pacific, Yoğun Seyahat Döneminde Uçuşlarını Azaltıyor

Seçtiklerimiz

Pilot Krizi: Cathay Pacific, Yoğun Seyahat Döneminde Uçuşlarını Azaltıyor

Cathay Pacific (CX), önemli bir pilot eksikliği ile mücadele ettiği için Şubat sonuna kadar günlük ortalama 12 uçuşunu azaltma kararı aldı. Bu önleyici karar, havayolunun Çin Ay Takvimi’ne denk gelen yoğun Çin Yeni Yılı döneminde önemli uçuş iptallerini önlemeyi amaçlıyor. Airline’dan gelen bir açıklamada, “Çin Yeni Yılı seyahat zirvesi için Cathay Pacific’in uçuşlarının normal şekilde işlemesi için önlemler aldık” deniyor. İptaller, genellikle günlük çok sayıda servis sunulan hatlarda olacak ve Cathay, rezervasyonlu yolcuları aynı gün hizmetlere aktararak etkileri azaltmayı planlıyor.

Havayolu, 2023 yılında özellikle kıdemli pilotlar olmak üzere pilot bulma konusundaki önemli zorluklarla başa çıkmakta. Hong Kong Free Post’a göre, Cathay Pacific’in 2023 yılında yalnızca 100 yeni pilota işe aldığı belirtiliyor. The Straits Times’a göre, pandemi sırasında havayolu 4.000 pilotunun yaklaşık 1.000’ini işten çıkardı ve bir başka 1.000’i istifa etti, bu da Cathay’in pilot havuzunu dönem boyunca %50 azalttı. Covid-19 döneminde iş gücünü azalttıktan sonra Cathay Pacific’in pilotları özellikle kıdemli pilotlar konusunda önemli zorluklar yaşadığı belirtiliyor.

Çalışan sayısını azalttıktan sonra 2023 yılının ilk altı ayında havayolu, üç yılın ardından ilk defa 4.26 milyar Hong Kong doları (545 milyon Amerikan doları) net kar elde etti. Cathay Pacific’in filosu, ch-aviation PRO hava yolları modülüne göre, 190 uçaktan oluşmakta ve 32 ülkede 91 havalimanına uçuşlar gerçekleştirmektedir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika