spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Pegasus’ta İstikamet Moskova

Seçtiklerimiz

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, uçak bileti fiyatlarına tavan fiyat uygulaması konusunda Ulaştırma Bakanlığı ile havayolu şirketleri arasında bir anlaşma sağlanmadığını belirterek, “Pegasus’la uçanların yüzde 73’ü 100 liranın altındaki fiyatlarla uçmuş. Tavan fiyat biz rahatsız etmez” dedi.

Sabancı, Pegasus’un İstanbul – Moskova hattının açılışı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, iç hatlarda bilet fiyatlarına konulması düşünülen tavan fiyat konusunda açıklamalarda bulundu. Ali Sabancı, şunları söyledi:

“Ulaştırma Bakanımız, ‘Özel günlerde, özel dönemlerde yolcuları istismar etmemek lazım, fırsatçılık yapmasınlar’ dedi. Haklı. Özel günlerde talep arttığı için fiyatlar artıyor. Konuşulan o tavan fiyatlara sadece özel günlerde erişme imkânı var. Bizim davet edildiğimiz toplantılarda bir anlaşma olmadı. ‘Havayolcular ne düşünüyor?’ diye sordular. Şuna anlaştık: ‘Lütfen istismar etmeyin’e anlaştık.”

13 milyon taşıdı

2012’de 13 milyon yolcu taşıdıklarını, bunların arasından 27 bin yolcunun 300 liranın üzerindeki bilet fiyatıyla uçtuğunu kaydeden Ali Sabancı, şöyle konuştu:

“Pegasus’la uçan yolcuların yüzde 26’sı 50 TL’nin altında, yüzde 73’ü de 100 TL’nin altındaki bilet fiyatıyla uçmuş. Bayramda en yüksek fiyatımız 390 liraydı. Ama bu 3-5 kişi de olabilir. 300 üstündeki fiyat ortalamamız 310 liraydı. Dolayısıyla tavan fiyat bizi rahatsız etmez. Ama o önemli değil, bu serbest ticaret.”

Sabancı tavan fiyatın hiçbir gelişmiş ülkede olmadığını da söyledi.

4 yeni yerli hat

İstanbul’dan Moskova’ya 59.99 euro’dan, Moskova’dan İstanbul’a 77.99 dolardan başlayan fiyatlarla uçtuklarını kaydeden Ali Sabancı, yurtiçinde 31 havaalanına uçtuklarını ve 4 yeni hat açacaklarını söyledi. Ali Sabancı, “Edremit ve Şırnak’a aralık ayında, Erzurum ve Mardin’e de ocakta başlıyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika