Muğla’nın Fethiye ilçesi ile artık bütünleşen yamaç paraşütü dün az daha iki can alıyordu. Rus uyruklu Egor Posokhin, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’dan tandem (ikili) atlayışlar yaparak, Ölüdeniz semalarında akrobatik hareketler denedi.
Rus pilot 1965 rakımlı Babadağ’ın 1700 metre pistinden önce ’Masha’ adlı kadın yolcusuyla havalandı. Akrobasi denemelerine başlayan Rus pilot, yolcusuna adrenalin ve korku dolu anlar yaşattı. Rus pilotun bir sonraki yolcusu ise 130 kiloluk ‘Misha’ adlı bir erkek oldu. Güçlükle havalanan Rus pilot ve yolcusu Ölüdeniz semalarında akrobasi denemesine başladı.
Paraşüt parçalandı
Posokhin 800 metre yükseklikte, takla atmaya kalkınca ağırlığa dayanamayan paraşüt ortadan ikiye bölündü. Gökyüzünde dehşeti yaşayan pilot ve yolcusu 800 metre yükseklikten düşüşe geçti. Posokhin, hemen yedek paraşütünü açtı. Ama düşüş hızını kesmeyince pilot, 2 ayrı yedek paraşütü daha açtı. 3 yedek paraşütle düşüşe geçen Posokhin ve yolcusu saniyeler sonra Ölüdeniz sularına gömüldü. Belceğiz Plajı’nda olayı görenler tekneyle açılıp 300 metre açığa düşen ikiliyi sudan çıkardı. Posokhin ve yolcusu ölümle burun buruna geldikleri kazayı yara almadan atlattı.
Turizmci Musa Karacan, Karacan, yedek paraşütleri olmasa pilot ve yolcunun sonunun vahim olacağını, bu şekilde davranan kural tanımaz pilotların Babadağ’ın adının lekeleyerek, korku yarattığını kaydetti.