spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Olay yerinden gelen ilk görüntüler

Seçtiklerimiz

       

Patlamayı incelemek için oluşturulan soruşturma komitesi tarafından yapılan açıklamada, havaalanındaki patlamaya intihar saldırısının neden olduğu ve saldırıda 31 kişinin öldüğü 130 kişinin yaralandığı belirtildi.

       

 Hava Trafiği kısa süreliğine durduruldu

       

Havaalanına çok sayıda ambulans sevk edilirken, giriş-çıkışlardaki önlemler üst seviye çıkarıldı. Patlamanın hemen ardından Hava trafiği durdurup gelen uçaklar diğer havaalanlarına yönlendirildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından Havaalanı trafiğe yeniden açıldı.

       

En az 5 kilo TNT kullanılmış

       

Polis daha önce Moskova’daki metrolarda arka arkaya meydana gelen terörist saldırıları göz önünde bulundurarak olası ikinci veya üçüncü bir saldırının metro veya havaalanlarında meydana gelmesini önlemek için yoğun güvenlik önlemleri almaya başladı. Diğer yandan yapılan ilk açıklamalara göre patlamada en az 5 kilo plastik patlayıcı (TNT) kullanılmış.

       

 Mart 2010’da Moskova metrosuna Dağıstanlı intihar eylemcilerinin düzenlediği saldırıda 40 kişi ölmüştü. Domodedova Havaalanı’na yapılan intihar saldırısını henüz üstlenen olmadı.

       

Anadolu Jet uçağı Sabiha Gökçen Havaalanına indi

       

Patlamadan yaklaşık bir saat önce Domodedova Havaalanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na gelmek için kalkış yapan Anadolu Jet’in TK 7375 sefer sayılı uçağı 17:35’te Sabiha Gökçen Havaalanı’na indi.

                                    

       
         

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika