spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

NASA, Uzayda Müzik İçin Yarışma Düzenliyor

Seçtiklerimiz

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, 2008 Şubat’ında tüm kainata, Beatles’ın Across The Universe şarkısını dinletmişti. NASA, bugünlerde gerçekleştirdiği bir başka yarışmayla daha adından söz ettiriyor. Kurum, yeni uçuşta astronotlarla birlikte uzaya gönderilecek melodiyi arıyor.

       

1 Kasım’da fırlatılacak mekik, çok amaçlı bir uzay modülünü yörüngeye taşıyacak. STS-133 adı verilen uçuş, bir özelliğiyle diğerlerinden farklılaşıyor. Astronotlar, beraberlerinde sadece donanım değil, melodiyi de uzaya taşıyacaklar. Seçilecek melodinin de içinde olduğu 40 şarkı tespit edildi.

       

6 astronotun görev alacağı uçuşa eşlik edecek eser ya da eserleri, internet kullanıcıları tespit edecek. Bunun içinse yapılması gereken basit; NASA’nın, bu sebeple açtığı resmi web sitesi songcontest.nasa.gov’a girmek yeterli. Kazananlar, uzay uçuşunda açıklanacak.

       

Listede, dikkati çeken şarkılardan bazıları şunlar; Frank Sinatra’dan Fly me to the moon, Train’den Drops of Jupiter, U2’dan Beautiful Day, Metallica’dan Enter Sandman, Lenny Kravitz’den Fly Away, Beatles’dan Good Day Sunshine ve Steve Wonder’dan Higher Ground.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika