spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Pazar, 23 Mart 2025

myTECHNIC ile ACT Çırağan Sarayı’nda bir araya geldiler

Seçtiklerimiz

Çizmeci, Çırağan Sarayı’ndaki yemekte yaptığı konuşmada, yemeğin adını ”İpekyolu’na ufak bir adım” koyduklarını belirtti.

Çin’de son 20 yılda, Türkiye’de de son 10 yılda yaşanan mucizeyi izlediklerini ifade eden Çizmeci, ”Biz bu iki mucizeyi buluşturmanın keyfini yaşıyoruz” dedi.

Çizmeci, Çinlilerle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak bakım tesisinde ortak olduklarını, ardından ACT Havayolu ile ortaklık kurarak ismini Mykargo olarak değiştirdiklerini vurgulayarak, ”İleride başka adımlar atmayı planlıyoruz. Umuyorum Türkiye ve Çin’in önde gelen girişimcileri, bu tanışma ile iş birliği için daha ileri tohumlar atarlar” diye konuştu.

Çin’in öncü sermaye gruplarından HNA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Chen Feng de kurdukları ortaklıktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Çin’in önde gelen başarılı iş adamlarının burada bulunduğunu belirten Feng, ”Onları ikna edin. Afrika’ya gideceklerdi. Onlara dedim ki ‘Kısa da olsa Türkiye’ye gelelim, bu ülkenin ne olduğunu öğrenelim’. Onların bir kısmı buraya geldi, bir kısmı ise Afrika’da. Onlar buraya gelip sizinle tanışmaktan pişmanlık duymayacaktır” diye konuştu.

Feng, Türkiye ile ikili ilişkilerin günden güne arttığını, iki ülke arasındaki uçak seferlerinin de hem yolcu sayısını hem de iş birliği imkanlarını artıracağını kaydetti.

-BAŞKONSOLOS QİNGYANG-

Çin’in İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang da ülkesi ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin hızlı bir şekilde arttığını söyledi.

Ülkesindeki başarılı iş adamlarını, yurt dışında yatırım yapmaya teşvik etmeleri gerektiğini de ifade eden Qingyang, Türkiye’de 10 aydır bulunduğunu, bu sürede iş adamlarının çok başarılı çalışmalarını gördüğünü söyledi. Qingyang, konsolosluk olarak Türk ve Çin iş adamlarının iş birliğini teşvik ettiklerini sözlerine ekledi.

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kamu ve Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı Arda Ermut da Türkiye’nin 29 yaş ortalaması, 72 milyon nüfusu, genç iş gücü, 7-8 yıldan beri siyasi istikrarın getirdiği ekonomik başarılarıyla yatırımcılar için cazip bir pazar oluşturduğunu söyledi.

Büyüme rakamlarına bakıldığında Türkiye ile Çin’in dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri olduğunu belirten Ermut, bu potansiyelden Çinli iş adamlarının da faydalanmasını, şirketlerini büyütmelerini arzu ettiklerini kaydeden Ermut, ”Türkiye’de 500 olan Çinli yatırımcı sayısını daha yukarı çekmeye çalışıyoruz. Girişimcilere her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika