spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Modernize edilen beş MiG-31BM avcı uçağı teslim edildi

Seçtiklerimiz

Rus Merkez Askeri Bölgesi (CMD), 2021 yılı temel silah ve askeri teçhizat tedarik planına göre beş adet MiG-31BM yüksek irtifa önleme avcı uçağı teslim aldı.

Yapılan açıklamada, “MiG-31BM güncellenmesi ile platform yeni aviyonik, navigasyon ve elektronik ekipmanlarla donatıldı.

Ayrıca taktik özelliklerin iyileştirilmesini ve önleyici avcı uçaklarının savaş yeteneklerinin artırılmasını mümkün kılan kapsamlı bir yükseltmeden geçti.” denildi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Alexei Krivoruchko, Volga bölgesindeki Nizhny Novgorod’a yaptığı gezi kapsamında, Sokol havacılık işletmesini ziyaret ederek işletmenin üretim kapasitelerini inceledi.

Krivoruchko ayrıca MiG-31 avcı uçaklarının onarım ve modernizasyon çalışmalarını da kontrol etti. Bu bağlamda Krivoruchko, savunma tedarik planının yerine getirilmesiyle ilgili bir toplantı yaptı.

Sokol havacılık işletme yönetiminin bildirdiği üzere Sokol, uçağa monte edilmiş bir dizi bilgisayar ile uçağın kontrolünü sağlamaya çalışıyor.

Sokol havacılık işletmesinin temel görevi ise MiG-31 uçaklarını modernize ederek MiG-31BM uçaklarına dönüştürmek ve onarmak. Bu bağlamda şirket bu göreve 2007 yılından beri devam etmekte.

MiG-31

Uçağın modernize edilmesi kapsamında yerleşik ekipmanları tamamen değiştirilecek.

Ek olarak tüm kablolama ve kauçuk parçaları, avcı uçağının gölgeliği ile birlikte tamamen değiştirilecek.

Savunma Bakanı Yardımcısının bildirdiğine göre, MiG-31 avcı uçaklarının savaş verimliliği, büyük onarım ve modernizasyonlardan sonra yaklaşık üç kat artacak.

Sokol yöneticileri, savaşçıların büyük onarımlarının güvenilir ve hatasız çalışmalarını sağlayacağını vurguladılar.

Sokol yönetimi, “Yerleşik radyo-elektronik ekipmanın tamamen ileri teknolojiyle değiştirildiği modernizasyon sayesinde uçağın savaş verimliliğini yaklaşık üç kat artıracak ve bu sayede uçak hava-hava füzelerini kullanabilecek.” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika