spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Milli Muharip Uçak, ABD basınında!

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin F-35 programının yerine Milli Muharip Uçak Projesi’ne (MMU) ağırlık vermesi, ayrıca kara kuvvetlerinin önündeki en büyük problem olarak lanse edilen ana savaş tankı motorunu da yerli imkanlarla üretip başarıyla test etmesi Amerikan savunma yayın organlarında geniş yankı buldu.

ABD merkezli dünyanın en saygın savunma sektörü yayın organlarından The Defense Post ve Defense News Türkiye’nin sıradışı başarılarını sayfalarına taşıdı.

F-35’İN YERİNE PROJE

Defense News sitesinde yayınlanan “F-35’ten dışlanmasıyla Türkiye’nin en büyük silah alıcısı TF-X çalışmasına öncelik vermeye başladı” başlıklı haberde Türkiye’nin havacılık sektöründeki son projesi masaya yatırıldı.

Türkiye’nin, Rusya’dan S-400’leri alması sonrası ABD’nin F-35 programından çıkarılmasının ardından uzun süre ‘Türkiye’nin yeni uçağı ne olacak?’ sorusu gündeme getirilmişti.

Defense News haberde Türkiye’nin yerli üretimi olan Milli Muharip Uçak’a yöneldiği ifade edilerek “TUSAŞ TF-X’i dizayn ediyor, geliştiriyor ve 2025-2026 zaman aralığında uçuşa hazır getirerek üretime geçmeye hazırlanıyor” ifadeleri kullanıldı.

Haberde Türkiye’nin TF-X için ilk hangarının inşasına yakında başlayacağı ve Avrupa’nın en iyi test amaçlı rüzgar tüneli terminallerinden birisinin de inşa edeceği bilgilerine yer verildi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika