spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Mil Ticareti internette virüs gibi

Seçtiklerimiz

12 AY TAKSİTLE AVRUPA’YA UÇAK BİLETİ!
İnternet üzerinde aktif bir alışveriş sitesi olan
gittigidiyor.com’da 12 ay taksitle THY logosu altında açık artırmaya sunulan Avrupa’ya gidiş dönüş uçak bileti satışı ile ilgili bilgileri aynen aktarıyoruz:

12 TAKSİTLE AVRUPA’YA UÇMAYA NE DERSİNİZ ???? ÜSTELİK HERŞEY DAHİL VERGİLER VE ÜCRETSİZ OLARAK BİLETİN TARAFINIZA ULAŞMASI BİLE !!!!!! SİZ SADECE GİTMEK İSTEDİĞİNİZ AVRUPA ŞEHRİNE VE TARİHİNE KARAR VERİN YETER !!! (SCHENGEN VİZENİZ YA DA YEŞİL PASAPORTUNUZ VARSA TABİİ ) &&&&&&&&&BİLET TEK KİŞİLİKTİR VE GİDİŞ DÖNÜŞ OLARAK KESİLECEKTİR.&&&&&&&

İşte bir örnek daha:

KREDİ KARTINDA BİRİKEN MİLLER TİCARETE NASIL DÖNÜŞÜYOR?
Kredi kartlarında biriken millerle Türk Hava Yolları’ndan daha düşük fiyata satılan uçak biletleri; 20.1.2009 tarihi itibariyle Avrupa, Asya, Avrupa ucuz uçak biletleri başlığı ile
gittigidiyor.com’da şu açıklamalarla yer alıyor:

AMERİKAYA GİDİŞ DÖNÜŞ UÇAK BİLETİMİ SATIYORUM.
NOT; SHOP AND MİLES KREDİ KARTIMDAN GELEN UÇAK BİLETLERİMİ ÇOK UCUZA SADECE ELDEN ÇIKMASI AMACIYLA SATIYORUM. ELİMDE HER ÜLKEYE BOL MİKTARDA VAR. LÜTFEN BENİMLE İRTİBATA GEÇİNİZ.


İlgili link :
http://urun.gittigidiyor.com/AMERIKA-AVRUPA-ASYA-UCUZ-UCAK-BILETLERI_W0QQidZZ15396254
HAVA YOLU İLE ACENTA ARASINDA ARACILIK YAPANLAR!
Bu daha da çarpıcı bir örnek …Bir hobi sitesi ama uçak bileti satışında tüketiciyi bakın nasıl bilgilendiriyor ve yönlendiriyor:


Yurt dışı uçak biletlerinizi yüzde 15 indirimli olarak satın almak mı istiyorsanız? Bunun için yapmanız gereken aşağıdaki detay bilgileri okumak ve bu formu doldurmak.



İşte sitede sık sorulan sorular ve cevaplarla ilgili bölümden çarpıcı alıntılar:

Nasıl oluyor da bu şekilde indirimli bilet temin edebiliyorsunuz?

Banka kredi kartlarının verdiği puanlarla biletleri alıp üzerine bir miktar kar marjı ekleyip size takdim ediyoruz. Böylece hem siz hem biz hem de banka kazanmış oluyor.

Dilediğimiz kadar bilet alabilir miyiz?

Banka kredi kartlarıyla biletleri aldığımız için puanlarımız yetmesi şartıyla dilediğiniz kadar bilet alabilirsiniz. Ancak unutmayın puanlar bittiğinde artık bilet temin edemez duruma geleceğimiz için acele etmenizi tavsiye ederiz.

Yurt içi bilet de temin ediyor musunuz?

Bankaların uygulamış olduğu kurallar sonucu, kredi kartıyla yurt içi bilet almak çok avantajlı değil. Bu sebeple yurt içi bilet temini yapamıyoruz.

Yüzde 15 indirim veriyoruz diyorsunuz, neden indirim oranınız daha düşük çıktı?

Bunun iki sebebi olabilir:
– Biz normal acente fiyatları üzerinden ortalama yüzde 13-15 arası indirim yapabiliyoruz. Ancak bazı acenteler kendi karlarından düşerek indirim yaptıkları için bizim indirim oranımız yüzde15’den bir miktar düşük kalabilir.
– Bankalar, zaman zaman bazı biletlerin normal fiyatını acente fiyatının çok üzerinde tutabiliyorlar veya havayolu şirketlerinin promosyonel vermiş olduğu bazı tarifeleri kullanmayabiliyor. Bu durumda maalesef yapabileceğimiz birşey kalmıyor.

Sistem nasıl işliyor?

-Öncelikle hangi güzergahta ve hangi tarihte uçuş yapacağınızı netleştirin.
-Biir acenteden bu güzergah ve tarih için en uygun biletin hangisi olduğunu bulun.
-Charter seferler için bilet temin edemediğimiz için THY, Air France, Lufthansa, Delta gibi tarifeli sefer yapan büyük havayollarından birini veya birkaçını seçmelisiniz.
-Sizin için uygun olan uçak biletinin tarihini, güzergahını ve havayolunu bize bu form aracılığıyla bildirin.
-Forma email adresinizi yazmayı unutmayın. Size bu email aracılığı ile ulaşıp teklifimizi bildireceğiz.

Acente ile neden siz görüşüyorsunuz?

Çünkü sizin için en uygun tarihi, güzergahı ve maliyeti ancak siz bilebilirsiniz. Bizim sizin yerinize acenteyi arayarak en uygun uçuşu bulmaya çalışmamız hem sizin hem de bizim zaman kaybetmemizden başka bir şeye yaramayacaktır. Siz, size en uygun uçuşu bulduktan sonra yüzde15 indirimli bileti temin etmek de bizim işimiz.



TÜM BU FAALİYETLERE KİM DUR DİYECEK?
Araştırmalarımızdan verilen bu örneklerden internet sitelerinde oldukça fazla bulunuyor. Uçak bileti faslı madalyonun bir yüzü, diğeri ise yine internet sitelerinde hiçbir yetkisi ve bilgisi olmayan kişilerce turlar düzenlenmesidir. Vatandaşlar ise seyahat kanunlarından, tüketici haklarından habersiz bu organizasyonlara güle oynaya katılıyorlar.Günübirlik Mısır turları, günübirlik Uludağ turları, temalı turlar. dernek turları vb..Herkes internetin nimetlerinden özgürce ve çarpık biçimde faydalanıyor çünkü herhangi bir yasa ve denetim mekanizması yok.

Topluma seyahat kanunları ile ilgili bilgileri vermek, acentalarla yola çıkmanın güvencelerini anlatmak; ülkemizin en önemli meslek örgütü TÜRSAB’ın öncelikli görevi olmalıdır.

Artık internette yaygınlaşan bu tür faaliyetlerin düzenlenecek yasalarla nasıl ve kimler tarafından denetleneceği sorusu cevap arıyor. Bu çerçevede Bankalar, Havayolları, Seyahat Acentaları bir araya gelerek bu sorunları konuşmalıdır.

SORUNLARI YOK SAYMAKTAN VAZGEÇELİM!
Herkesin sadece kendini düşündüğü bir ortamda sağlıklı ticaret yapılması imkansızdır. Hele küresel krizin dünya devlerini zorladığı şu günlerde tüm sektör paydaşları birbirini dinlemek, çözüm ortağı olmak zorundadır. Bankası ile…Havayolları ile… Seyahat Acentaları ile…Bakanlık yetkilileri ile…

İLGİLİ HABERLER:

THY Biletleri gittigidiyor.com’da_ 22.12.2008
” target=_blank>www.turizmhaberleri.com/Haberayrinti.asp?ID=12163





Kaynak: TURİZMHABERLERİ.COM 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika