spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Meclis’te Türklük kavgası

Seçtiklerimiz

BDP, "Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmeleri sırasında tasarının 27. maddesi ile ilgil bir önerge verdi. BDP önerge ile, Milli Savunma Bakanlığı’ndan "Milli", Türk Sivil Havacılık Kurumundan da "Türk" isminin çıkartılmasını istedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Irkçı önerge"nin işleme alınmaması gerektiğini belirterek, "Nedir bu Türklükle alerjiniz. Bu önerge art niyetlidir. Burada Türk milleti üzerine yemin ettiniz" dedi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, önergede hiçbir art niyet bulunmadığını söyledi. Tartışma sürerken Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi.

Aranın ardından Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, mevcut bazı kurumların isimlerinin kuruluş kanunlarında yer aldığını belirterek, "Bunları değiştirmek hem kanun tekniğine uygun değil hem de anlamlı değil" dedi. Yakut, önergenin işlemden çıkartıldığını söyledi.

PKK BAYRAĞI ÇİZİLMEDİ

Tasarının ikinci bölümü üzerindeki soru cevap kısmında, MHP’li Alim Işık, "Mardin-Kızıltepe Türkmen Dağı’nda yazılı bulunan ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sözü silinerek yerine PKK bayrağının çizildiği yönünde medyaya yansıyan haberler ve görüntüler doğru mudur?" diye sordu. Hükümet adına yanıt veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Özellikle ‘Mardin Kızıltepe’de PKK bayrağı çizildi.’ şeklinde bir iddia doğru değil." yanıtını verdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika