spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Mavi Air, H125 helikopteri ile Bodrum’da hizmete başlıyor

Seçtiklerimiz

Alex Sahni tarafından kurulan Türk havacılık start-up şirketi Mavi Air, Türk Rivierası olarak adlandırılan Bodrum bölgesinde helikopter seferlerine başlamaya hazırlanıyor.

Airbus Helicopters üretimi H125 helikopterleri, bu proje kapsamında önümüzdeki üç yıl boyunca bölge içinde kısa uçuşlar sağlamak üzere hizmet verecek.

1 Mayıs 2022 itibarıyla başlaması planlanan helikopter hizmeti, havalimanı ile otel arası ulaşım veya gezi uçuşları kapsamında düzenlenecek.

Mavi Air, lüks turizm segmentindeki Mandarin Oriental gibi beş yıldızlı ve ödüllü tesislerin müşterilerine istek üzerine shuttle hizmeti sunacak.

Mavi Air, bir adet H125 helikopteri, Göltürkbükü çevresinde iki adet helikopter pisti ve oteller bölgesine yakın Yalıkavak’ta çift iniş alanlı bir helikopter pisti ile faaliyete başlıyor.

Alex Sahni, “Turizmdeki yüksek artış nedeniyle bu helikopter servisi, Bodrum’un dört bir yanındaki otel müşterileri ve ev sahipleri için bir ulaşım alternatifi sunarken kente gerçek bir katma değer sağlayacak.

Türkiye’nin St. Tropez’si olarak bilinen Bodrum, bugün H125 ile kurduğumuz helikopter servis hizmetleri için mükemmel bir başlangıç noktasıdır.

Helikopter endüstrisinin gelişmesiyle birlikte teklifimizi geliştirmeye istekliyiz ve ticari operasyonlar için uygun olduklarında Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) ve elektrik gibi yeşil teknolojileri de uygulamaya katmayı hedefliyoruz” dedi.

Airbus Helicopters Türkiye ve Kafkasya Bölge Başkanı Alexandre Sanchez, “Mavi Air’ın, talep eden misafirlerine bu hizmeti sunmak için H125’i seçmesinden dolayı mutluyuz.

Mavi Air’ın bugün oluşturduğu altyapı ve iş modeli, Bodrum’da gelecekteki Urban Air Mobility (kentsel hava ulaşımı) operasyonlarının önünü açabilir” dedi.

Esnek ve çoklu yönlü H125 helikopteri (daha önce AS350 B3e olarak adlandırılmıştı), yüksek, sıcak ve zorlu ortamlarda üstün performans, çok yönlülük, düşük bakım ve düşük satın alma maliyetlerini bir araya getiriyor.

Dünya çapında 33 milyondan fazla uçuş saati biriktiren Airbus’ın Ecureuil ailesinin bir üyesi olup, altı yolcu ile birlikte bir veya iki pilot taşıma kapasitesine sahiptir. H125, dünya rekorlarına da imza attı.

2005 yılında AS350 B3, Everest Dağı’nda 8.848 metrede (29.029 feet) dünyanın en yüksek irtifalı iniş ve kalkışını gerçekleştirdi. Bu unvanı bugün hala koruyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika