spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Lufthansa, Şiddetli Türbülans Nedeniyle Yolcusu Tarafından Dava Ediliyor

Seçtiklerimiz

Lufthansa’ya Şiddetli Türbülans Davası: Yolcu Bel Omuru Kırığı İddiasıyla Hava Yoluna Karşı Hukuki Adımlar Attı!

Bir Lufthansa yolcusu, iddiaya göre ciddi türbülans sırasında yaşadığı bel omuru kırığı ve fıtık disk nedeniyle havayoluna dava açtı. 16 Şubat 2024 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir Teksas Bölge Mahkemesi’nde açılan dava, Elwaleed Sidahmed’in, 1 Mart 2023 tarihinde Austin’den Frankfurt’a giden bir Lufthansa uçuşunda şiddetli türbülans sırasında “kabin tavanına şiddetle çarptığını ve şiddetle koltuğuna geri atıldığını” iddia etmektedir.

Mahkeme belgelerine göre, LH469 sefer sayılı uçakta türbülansın yaşandığı sırada emniyet kemeri ışığının yanmış olmasına rağmen kabin görevlileri, türbülansın gerçekleşmeden önce yolcuları uyarmamıştı. Sidahmed’in iddiasına göre, Airbus A330 tipi uçakta gerçekleşen bu “şiddetli ve şiddetli türbülans” uçuşun yaklaşık bir saat sonunda meydana geldi.

Lufthansa sözcüsü, uçağın “kısa süreli şiddetli türbülansla” karşılaştığını belirtti. Havayolu, buna “görünür hava olayları veya önceden uyarı olmadan gerçekleşebilen” “açık hava türbülansı” olarak atıfta bulundu.

Dava ayrıca, Airbus A330’un Washington Dulles Uluslararası Havalimanı’na yönlendirildikten sonra kabin ekibinin, yolculara olayın fotoğraf veya videolarını silmelerini söylediğini iddia ediyor. “İniş yaptıktan sonra, uçuş ekibi uçağın hoparlörü üzerinden yolculara, uçuş sırasında çektikleri herhangi bir resmi veya videosunu silmelerini söyledi” şeklinde ifade ediliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika