spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Lufthansa kış tarifesinde uçuş ağını genişletiyor

Seçtiklerimiz

Lufthansa 2010/2011 kış tarifesinde uçuş noktalarının ve bağlantılı seferlerinin sayısını artırıyor. Kış tarifesinde haftada toplam 12.218 sefer yapılması öngörülüyor. Böylelikle sefer sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 3.5 oranında artmış bulunuyor.

       

Lufthansa kış tarifesinde 85 ülkede 197 varış noktasına uçuş düzenlenecek. Bogota, Pointe Noire ve Lüksemburg yeni varış noktalarını oluşturuyor. Lufthansa Havayolları Yönetim Kurulu Üyesi Karl Ulrich Garnadt yeni kış tarifesine ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

       

"Yeni kış tarifesinde sadece Güney Amerika ve Afrika seferlerinin sayısını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda Münih-Montreal veya Düsseldorf-Venedik gibi belirli sezonlarda düzenlediğimiz seferleri bundan böyle tüm yıl boyunca, dolayısıyla artık kış aylarında da düzenliyoruz."

       

Sunulan koltuk kapasitesi bir önceki yılın kış tarifesine kıyasla yüzde 9.1 oranında artırıldı. Koltuk kapasitesindeki artış filonun aşamalı olarak yenilenmesinden ve daha fazla yakıt tasarrufu sağlayan büyük uçaklara geçilmiş olmasından kaynaklanıyor. Ayrıca önümüzdeki kış sezonunda Airbus A380 tipi dört uçak tam kapasiteyle hizmet verecek. Koltuk kapasitesinin artmış olmasının bir diğer nedenini de tarifeye üç yeni uçuş noktası eklenmiş olması ve belirli hatlardaki sefer sayısının artırılmış olması oluşturuyor. Lufthansa Havayolları Yönetim Kurulu Üyesi Karl Ulrich Garnadt, özellikle bölgesel uçuşlarda kullanılan yeni ve büyük uçakların ve yeni Airbus A380 tipi uçakların kapasite artışında belirleyici rol oynamış olduğunu belirtiyor. Bunun yanı sıra uçakların daha verimli kullanılmakta olmasının ve Avrupa uçuşlarındaki yeni koltuk yerleşimlerinin de katkı sağlamakta olduğunu ekliyor. Lufthansa’nın 2010/2011 kış tarifesi 31 Ekim 2010 Pazar gününden başlayarak 26 Mart 2011 Cumartesi gününe kadar geçerli olacak.

       

Kolombiya ve Kongo Cumhuriyeti’ne yeni uzun mesafe uçuşları konuldu

       

Lufthansa uzun mesafeli sefer ağını daha da genişleterek Güney Amerika ve Afrika’nın gelişmekte olan pazarlarındaki bazı şehirlere yeni uçuşlar düzenleyecek. Lufthansa 31 Ekim 2010 tarihinden itibaren yine Kolombiya’nın başkenti Bogota’ya sefer başlatacak. Airbus A340 tipi uçaklarla haftada beş kez Frankfurt ve Bogota arasında sefer düzenlenmesi öngörülüyor. Lufthansa Havayolları Güney Amerika’nın kuzey batısındaki Bogota kentine 2002 yılına kadar sefer düzenlemişti. Tekrar başlatılan seferlerle kış tarifesinde Güney Amerika’nın dört kentine haftada toplam 31 kez uçuş gerçekleşecek. Aynı tarihte başlatılacak Pointe Noire (Kongo Cumhuriyeti) seferiyle Afrika’da yeni bir varış noktası daha oluşturulmuş olacak. PrivatAir’ e ait Boeing 737-800 tipi bir uçakla haftada beş kez Pointe Noire kentine Frankfurt çıkışlı ve Libreville (Gabun) aktarmalı uçuş başlatılacak. Böylelikle Libreville kentine de bundan böyle Frankfurt’tan direkt sefer başlatılmış olacak. Böylece Lufthansa son üç yıl içinde sefer ağına Afrika’da beş yeni varış noktası eklemiş olacak. Belirli dönemlerde Münih’ten Montreal veya Washington’a düzenlenmekte olan seferler de bundan böyle kış aylarında da sürdürülecek. Ayrıca yaz tarifesine göre bazı seferlerin saatleri de daha elverişli hale getirilmiş bulunuyor.

       

Lüksemburg yeni varış noktaları arasında yer alıyor

       

Lufthansa kış tarifesinde Münih-Lüksemburg arasına yeni bir bağlantı koyarak kardeş şirketi Luxair’in sefer ağını da genişletmiş oluyor. Lufthansa CityLine şirketine ait bir CRJ700 tipi uçak bu hatta günde iki kez sefer gerçekleştirecek. Luxair ayrıca Münih ile günde üç direkt sefer sunacak. Şimdiye kez belirli sezonlarda düzenlenmekte olan Düsseldorf çıkışlı Venedik ve Nice seferleri ve Hamburg-Nice uçuşları da bundan böyle kış aylarında da sürdürülecek. Ayrıca Düsseldorf çıkışlı seferlerin sayısı da artırılmış bulunuyor. Nitekim Düsseldorf ve Miami arasında ilk kez günlük seferler başlatılacak.

       

Lufthansa ekonomik nedenlerden ötürü geçtiğimiz aylarda Innsbruck/Avusturya (bundan böyle Avusturya Havayolları ile ortak olarak düzenlenecek olan) seferlerini durdurmuştu.

       

Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri de – Avusturya Havayolları, bmi, Brussels Airlines ve SWISS – kış tarifesine 31 Ekim 2010 tarihinde geçiyorlar. Beş havayolu şirketi Lufthansa ile birlikte Brüksel, Düsseldorf, Frankfurt, Londra-Heathrow, Münih, Viyana ve Zürih merkezli olarak dört kıtada, 107 ülkede 258 varış noktasına bağlantı sunuyor ve kendi uçuşlarını diğer kardeş havayollarıyla ortaklaşa düzenledikleri seferlerle zenginleştiriyor.

       

Lufthansa’nın 2010/2011 kış tarifesindeki yeni uçuş noktaları:

       

-Frankfurt-Bogota (haftada 5 kez / Salı, Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar)

       

-Frankfurt-Libreville-Pointe Noire (haftada 5 kez / Pazartesi, Çarşamba,Perşembe, Cumartesi, Pazar)

       

-Münih-Lüksemburg (haftada 12 kez)

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika