spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Lufthansa aldığı kamu yardımlarını geri ödüyor

Seçtiklerimiz

Lufthansa grubu, zor bir dönemde vergi mükelleflerinin parası sayesinde kurtulduğunu belirtti ve teşekkür etti.

Lufthansa Grubu, bu hafta yaptığı açıklamada, 2,2 milyar avroluk sermaye artırımının ardından Alman devletinin iflası önlemek için 2020 yılında verdiği kamu yardımının 1,5 milyar avroluk bölümünü vaktinden önce geri ödediğini bildirdi.

Lufthansa, Eurowings, Austrian Airlines, Brussels Airlines et SWISS firmalarının ana şirketi olan Lufthansa grubu, 2021 sonuna kadar 1 milyar avro daha ödemeyi planlıyor. Şirketteki payının bir bölümünü satan Alman devleti, Lufthansa grubunda halen yüzde 14’lük bir paya sahip bulunuyor.

Lufthansa Grubu, firmayı kurtarma planı çerçevesinde 9 milyar avroluk yardım almış böylece Alman devleti şirkette pay sahibi olmuştu. Lufthansa, bununla birlikte, yardımların tamamını kullanmamış ve şubat ayında da 1 milyar avroyu daha geri ödemişti.

Lufthansa Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Carsten Spohr, yazılı açıklamasında, “Bu zor dönemde vergi mükelleflerinin parası sayesinde kurtulduğumuz için minnettarız. Bu, bizim 100 bin kişilik istihdamı korumamızı ve gelecek için garanti altına almamızı sağladı” dedi. Ancak Lufthansa, küresel salgının başlamasından bu yana 30 bin kişiyi işten çıkardı.

Carsten Spohr, “Bugün sözümüzü tutuyoruz ve kamu yardımının büyük bir bölümünü öngörülenden daha önce geri ödüyoruz. Sınırlar açıldıkça biz de geleceğe daha güvenli bakıyoruz” diye ekledi.

Seyahat kısıtlamalarının yumuşatılması sayesinde Lufthansa’nın bu yıl ikinci çeyreğindeki zararı 756 milyon avroya indi. Grubun zararı geçen yılın aynı döneminde 1,5 milyar avroydu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika