spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Los Angeles semalarında uçan adam “geri döndü”

Seçtiklerimiz

ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles semalarında görülen “sırt roketli adamın” (jetpack man) geri döndüğü iddia edildi.

Los Angeles Havalimanı’na inmeye hazırlanan bir pilot, sırt roketiyle tek başına uçan bir kişi gördüğünü söyleyerek perşembe günü hava trafik kontrol birimini uyardı.Federal Havacılık İdaresi (Federal Aviation Administration-FAA), olayın yerel saatle 14.45 sularında meydana geldiğini bildirdi.

FOX 11 kanalı, hava trafik kontrol biriminin konuşmalarını yayımladı:

Sırt roketli adamın geri döndüğünü duyduk. Şu anki konumunuzun yaklaşık 10 kilometre doğusunda kalan bölümdeki bir kapının 4 bin 500 fit (1370 metre) üzerinde sırt roketiyle ilgili bir rapor bildirildi.

FAA, havalimanın yaklaşık 25 kilometre doğusunda görülen nesneye dair raporun incelendiğini açıkladı. Bir nesne görüldüğüne dair başka raporların da geldiği ancak henüz hiçbirinin doğrulanamadığı belirtildi:

FAA, görüldüğü bildirilen her sırt roketini araştırmak için FBI’yla yakından çalıştı. Şimdiye kadar bunların hiçbiri doğrulanmadı. Pilotların balon görmüş olabileceği tahmin ediliyor.

Kentte Ağustos ve Ekim 2020’de havalimanı civarında sırt roketiyle tek başına uçan bir erkek görülmüştü.

Los Angeles Polis Teşkilatı bu gizeme ışık tutma umuduyla, Kasım 2020’de çekilen bir görüntüyü bir sene sonra yayımlamıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika