spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Le Monde, Timeturk okuyucularına indirimli

Seçtiklerimiz

Türkçe yayınlanmaya başlayan Le Monde Diplomatique, Timeturk okuyucularına özel indirim yaptı. Timeturk okuyucuları Le Monde Diplomatique’ye 85 tl yerine 75 tl’ye abone olacaklar. Dünyanın en saygın yayınlarından Le Monde Diplomatique, ayda bir yayınlanarak dünyada 2.4 milyon okuyucuya ulaşıyor. Le Monde Diplomatique, Türkiye’de Doğu Batı Araştırmaları Enstitüsü tarafından yayınlanıyor.

Gazetenin dağıtımını, Türkiye’de yabancı yayınları dağıtan Dünya Süper Dağıtım yapıyor. Gazete, D&R, Remzi, Kabalcı ve İnkılap’ta ve diğer seçkin kitapçılarda, Hilton, Swiss gibi seçkin otellerin ve Galleria, Grand Cevahir, Capitol, Kanyon, Metroport ve Profilo gibi alışveriş merkezlerinin yayın satış noktalarında okuyucusunu bekliyor. Gazete ayrıca THY Dışhatlar Business Class’ta da dağıtılıyor. 
 
Le Monde Diplomatique Türkiye’de, gazetenin kendi yazarlarının dışında, uluslararası saygın yayınlardan da alıntılar bulunacak. Gazete Türkiye’den bazı imzaları da kendi bünyesine katmayı planlıyor.
 

İlk iki sayısı okurları tarafından heyecanla ve büyük ilgiyle karşılanan Le Monde diplomatique Türkiye’nin 3. Sayısı, Avrupa’yı ve dolayısıyla bütün dünyayı etkileyen “aşırı sağda yükseliş” sendromunu ana konularından biri haline getirdi.  

Le Monde Diplomatique’in son sayısında yer alan bazı dosyalar şunlar:

 

Marc Almond: Türkiye, AB’ye Üye Olmaktan Vazgeçerse Jeopolitik Deprem Olur:  “Washington, Moskova ve hatta Tahran, Ankara’nın gönlünü kazanmaya çalışırken Brüksel, Türkiye’ye adeta zavallı aşığı muamelesi yaparak küçümsüyor. Avrupalı bürokratlar şunu unutmamalıdır ki evlilik için iki kişi gerekir, ama boşanma için tek kişinin talebi yeterlidir. Türkiye bu 50 yıllık beraberliğe sırtını döndüğünde NATO da sıkıntıya düşecektir. Türkleri hafife almayın. Türkiye, Batılı ülkelere musluğu açık tutuyor, ama bunun fiyatını, Batı, Türkleri gücendirecek olursa çok daha yükseltebilir. Türkiye’nin siyasetçileri, AB’ye katılma tutkusundan vazgeçerse bir jeopolitik deprem olacaktır, bunun şok dalgaları Avrupa’da ve Batı’nın her yerinde hissedilecektir”

 

LMD Türkiye – Yunan Asıllılar ABDDevlet Sisteminde Çok Etkinler: NATO’nun Başkomutanlığına yeni atanan Oramiral James Stavridis, CIA Eski Başkanı George Tenet ve ABD Ulusal Istihbarat Eski Direktörü John Negroponte’nin ortak özelliği, üçünün de YUNAN ASILLI  olmaları. ABD başkanlığına aday olan ama kazanamayan politikacı Michael Dukakis bir açıklamasında “Türk – Yunan ilişkilerinde Yunanistan’ın yanında yer aldığımıza  kuşku yok” demişti. ABD Eski Başkanı Clinton’a göre ise bugün “Beyaz Saray neredeyse Yunan asıllıların işgali altında”.

Karikatür krizi ve Roj Tv’yi kapatmaması sebebiyle Rasmussen’in NATO Genel Sekreterliğine bir süre itiraz eden Türkiye, NATO Başkomutanlığına bir Yunan asıllının atanmasını hiç gündeme getirmedi. Peki Türkiye Stavridis’in başkomutanlığındaki NATO’yla bir takım “kripto”larını paylaşmaya devam edecek mi?

 

Robert Peston – Yeni Bir Dünya Düzeni Ortaya Çıkıyor: G20 Zirvesi’nde liderler, bankalar ve yatırım kuruluşlarının riskli krediler vermelerinin önlenmesi, bankacılık sisteminde reform yapılması üzerinde anlaştı. Esasında zirve sonrası duyurulan bu kararlarda bir sürpriz yok. Ancak dünyanın en güçlü ekonomilerine sahip 20 ülkenin, bu reformlara onay vermesi, tarihi bir olay. Çünkü bu reformlar, ekonomilerin, şirketlerin istedikleri şeyi yapabildikleri zaman büyüdüklerini savunan Anglo-Amerikan doktrini için ölüm çanı anlamına geliyor. İngiltere Başbakanı Gordon Brown, “Yeni bir dünya düzeni ortaya çıkıyor ve bizler uluslararası işbirliğinde yeni bir döneme giriyoruz” dedi.

 

Astrid Freyeisen – Çin, Elindeki ABD Hazine Tahvillerinin Tutsağı Oldu: Çin dünya ekonomik krizinin döviz rezervlerini eritmesinden endişe ediyor. Çin kısa süre öncesine kadar iki trilyon Dolar’la dünyanın en büyük döviz rezervi olan ülkesiydi. Bu rezervin kısa zamanda ne kadar erozyona uğradığı kestirilemiyor. Şanghay Dış Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Xu Haining şu görüşte: “Çin, ikilem içinde. Sanki tutsak gibiyiz. Aslında ABD’nin kreditörü olmamayı tercih ederdik. Ama o kadar borç verdik ki. Çin son derece nahoş bir durumda… Amerika hep aynı Amerika… İçte ve dışta borçlanmadan edemiyor. Amerikalıları desteklemekten başka çaremiz yok. Çoğu bunun iyi olmadığını söylüyor. Ama ne yapabiliriz ki. Hiçbir alternatifimiz yok.”

 

STRATFOR – Rusya ve Türkiye’nin Çatışması Kaçınılmaz… Azerbaycan Türkiye’yle Birleşebilir: “Rusya, stratejik olarak dünyanın en saldırıya açık devletlerinden biri. Merkezindeki Moskova bölgesinin işgal karşısında hiçbir coğrafi bariyeri yok. Rusya bu yüzden mümkün olan en geniş tamponu yaratmak için sınırlarını genişletmek zorunda. HIV, tüberküloz ve eroin bağımlılığı gibi nüfusu etkileyen kökleşmiş sorunları da ekleyince, Rusya değiştirilemez demografik bir saatli bombayla karşı karşıya. Basitçe söylemek gerekirse Rusya kısa vadede yükselen ama uzun vadede düşüşte olan bir güç. Rus liderleri, yaklaşan bu krizin gayet farkında… Azerbaycan, Türkiye’yle birleşebilir. Ermenistan, Türk düşmanlarını uzak tutmak için kendisini Ruslara sattı. ğer Türkiye Gürcistan’ı tam anlamıyla kanatlarının altına alabilirse Azerbaycan ile birleşme ve Orta Asya’yı nüfuzu altına alma projesine başlayabilir.”

 

Abone olmak için geç kalmayın: 

Tel: (0212) 631 01 56

0 533 498 37 53  

Email: lmdturk@gmail.com 

 

Timeturk

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika